Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4499 > Educational Nr. 4499 de luni, 15 iulie 2013  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Își încearcă din nou șansele


Au început înscrierile la Bac-ul de toamnă

Peste 2.000 de elevi sînt așteptați în această sesiune

articol de: Mirela DUMITRU
Absolvenții de liceu care nu au reușit să promoveze examenul de maturitate își pot încerca din nou șansele în cadrul celei de-a doua sesiuni de Bacalaureat. Ieri a început înscrierea liceenilor nepromovați, absenți ori care nu au dorit să se înscrie în prima sesiune de Bac mizînd pe subiecte mai ușoare în toamnă. În cadrul acestei sesiuni se pot înscrie și corigenții care vor trece de testare în cadrul sesiunii speciale de corigență din 5,6 august.

Afluență mare de candidați

Avînd în vedere că numai 64,90% dintre candidații înscriși la Bacalaureat au obținut media minimă de trecere, 6, la sesiunea din toamnă sînt așteptați aproximativ 1.200 de nepromovați din prima serie. Sînt așteptați la înscrieri și tinerii care deși au absolvit liceul nu au dorit să se înscrie în prima sesiune de examen. Este vorba despre aproximativ 700 de absolvenți de liceu care fie nu doresc să susțină Bacalaureatul, angajîndu-se, fie au sperat ca, în toamnă, subiectele să fie mai ușoare decît cele din prima sesiune. Alți aproximativ 800 de elevi sînt așteptați să ia examenul de corigență programat pe 5, 6 august, abia apoi putîndu-se înscrie la Bac.

Probele încep pe 19 august

Elevii claselor terminale de liceu care nu au reușit să promoveze Bacalaureatul se pot înscrie în perioada 15-19 iulie la sesiunea de examen din toamnă. Conform Calendarului examenului național de Bacalaureat național, examenul de maturitate debutează cu proba orală la Limba română, programată între 19-20 august. Pe 20 și 21 august candidaților li se vor evalua competențele lingvistice de comunicare într-o limbă de circulație internațională, iar între 22-23 august va fi susținută proba la competențe digitale. Comisia de Bacalaureat județeană poate solicita Comisiei Naționale de Bacalaureat să aprobe prelungirea perioadelor de susținere a probelor de evaluare a competențelor digitale sau lingvistice. Probele scrise vor debuta pe 26 august cu cea la Limba română, urmată pe 28 august de testarea la proba profilului, iar pe 30 august va fi ultima probă de examen, cea la alegere corespunzătoare profilului și specializării. Pe 2 septembrie vor fi afișate primele rezultate, iar candidații nemulțumiți vor putea depune contestații, urmînd ca rezultatele finale să fie cunoscute pe 5 septembrie. În funcție de numărul candidaților înscriși de la fiecare liceu se vor stabili în plan județean atît centrele de examen, cît și cele în care vor fi corectate lucrările.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU