Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4496 > Educational Nr. 4496 de joi, 11 iulie 2013  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

În cadrul primei etape de admitere,


Înscrierile la liceu, încheiate

3.568 de elevi și-au putut exprima opțiunile cu privire la instituția pe care o vor urma în următorii 4 ani

articol de: Mirela DUMITRU
Ieri a fost ultima zi în care absolvenții de gimnaziu însoțiți de părinți dar și diriginți și-au putut completa fișele de opțiuni în unitățile de învățămînt gimnaziale. Tot în această perioadă au fost editate și verificate fișele de înscriere ale gimnaziștilor. Nu mai puțin de 3.568 absolvenți de clasa a VIII a sînt estimați că și-au completat fișele de înscriere la liceu în perioada 5-10 iulie. În funcție de media de admitere formată din media de absolvire a claselor V-VIII și media Evaluării Naționale, fiecare cu o pondere de 50%, elevii și-au exprimat preferințele în ceea ce privește liceul pe care doresc să îl urmeze. 

14 medii de 10

Vor intra fără nici o grijă la specializarea și liceul dorit 14 gimnaziști ale căror medii atît din gimnaziu cît și de la Evaluare Națională sînt 10. Șanse mari de a fi admiși la unitatea de învățămînt liceal dorit mai au încă 953 de elevi care au medii de admitere peste 9. Admiterea la liceu a devenit în ultimii ani o formalitate și asta deoarece pînă și absolvenții de clasa a VIII a care nu au promovat Evaluarea Națională au locuri asigurate la liceu. 152 de elevi cu medii sub 5 vor începe în toamnă clasa a IX a.

Mai au două etape de admitere

Conform metodologiei, pe 11 și 12 iulie vor fi introduse în cele 14 centre de admitere opțiunile gimnaziștilor, alcătuindu-se o bază de date ce va fi transferată vineri către Ministerul Educației. Absolvenții de gimnaziu vor afla dacă au intrat la liceul și specializarea dorite pe 16 iulie, atunci cînd se va realiza repartizarea computerizată. Elevii care nu au completat suficiente opțiuni în fișele de admitere și nu vor fi repartizați în această primă etapă la liceu pot sta liniștiți. O a doua etapă de repartizare computerizată este programată pentru 25 iulie. Totodată oferta liceelor pentru anul școlar 2013-2014 cuprinde la clasa a IX-a peste 4.200 de locuri, mult peste numărul absolvenților de gimnaziu. Vor intra la liceu pînă și elevii corigenți care vor promova examenul din august.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU