Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4493 > Educational Nr. 4493 de luni, 8 iulie 2013  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Culeg roadele muncii lor


Încă un eliminat la ultima probă a Bacalaureatului

Alți 144 de candidați nu s-au mai prezentat la examen

articol de: Mirela DUMITRU
Ultima probă a examenului de maturitate a adus încă un eliminat la Buzău. Este vorba despre un candidat din județ care trebuia să susțină proba la Biologie dar a fost surprins de profesorii supraveghetori folosind telefonul mobil, motiv pentru care a fost eliminat din examen. Absolvenții de liceu pot răsufla ușurați după ce vineri au susținut ultima probă a examenului de Bacalaureat, cea la alegere. Avînd în vedere că au putut hotărî singuri disciplina de examen, candidații silitori, care au învățat în timpul anilor de liceu, s-au declarat mulțumiți de gradul mediu de dificultate al subiectelor. Pentru colegii lor care nu s-au omorît cu învățatul, Bac-ul a fost un eșec și asta din cauza faptului că nu au putut copia. 

Nu au putut "mișca" 

Încă un candidat înscris la Bacalaureat, care trebuia să susțină proba scrisă la Biologie, a fost eliminat vineri după ce a fost prins cu telefonul mobil asupra sa, lucru interzis de metodologie. Numai 3.265 de elevi au fost prezenți în sala de examen, alți 144 de candidați alegînd să nu vină la testare. Dintre cei care au fost prezenți nu au fost prea încîntați la ieșirea din sala de examen unde nu au putut să "miște" prea mult. "A fost greu, noi nu prea am învățat dar am sperat să ne lase și pe noi profesorii să copiem, oricum nu trecem nici unul", a declarat Florin candidat. "Nu era greu dar noi nu ne-am chinuit atît de mult să învățăm ca să putem să-l luăm", a afirmat Mădălina, candidat. Ei vor reveni în toamnă, atunci cînd speră că subiectele vor fi mult mai ușoare iar supraveghetorii ceva mai indulgenți.

Așteaptă rezultatele

Pe de altă parte, cei care au învățat au fost fericiți că au scăpat și nu își fac prea mari probleme în ceea ce privește afișarea rezultatelor obținute. "A fost foarte ușor, subiectele au fost acceptabile, dacă învățai puteai să iei notă mare", a spus Emilia Toma, candidat. Potrivit calendarului examenului de Bacalaureat, luni, 8 iulie pînă la ora 12 vor fi afișate rezultatele parțiale iar contestațiile vor fi primite la centrele de examen între orele 12-16. Afișarea rezultatelor finale la Bacalaureat va fi pe 12 iulie.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU