Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4429 > Educational Nr. 4429 de joi, 28 martie 2013  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Începînd de săptămîna viitoare,


Evaluare psihosomatică pentru înscrierea la pregătitoare

Inclusiv copiii care nu au împlinit 6 ani se vor putea înscrie la școală dacă obțin avizul psihologilor

articol de: Mirela DUMITRU
Săptămîna viitoare vor începe la Buzău înscrierile copiilor de 6 ani la clasa pregătitoare și clasa întîi. Întîrziată cu mai bine de o lună, metodologia le permite părinților ai căror copii împlinesc 6 ani după începerea anului școlar să se înscrie la clasa pregătitoare dacă promovează o testare psihosomatică efectuată de către un psiholog școlar. Totodată, elevii vor putea fi înscriși direct în clasa întîi fără a fi obligați să parcurgă și clasa zero. Școlile au început cu mult timp înainte promovarea ofertei educaționale, încercînd să atragă cît mai mulți elevi. 

Testare pentru cei care nu au vîrsta necesară

În perioada 2-22 aprilie, elevii de 6 ani vor putea fi înscriși la școala de circumscripție la care sînt arondați în funcție de domiciliu. Chiar și copiii care împlinesc această vîrstă în perioada 1 septembrie-31 decembrie vor putea să intre la școală dacă vor trece o testare psihosomatică. "Testarea va începe odată cu perioada de înscriere a copiilor, și anume pe 2 aprilie, și pînă pe 22, și elevii vor fi neapărat însoțiți de părinți", a declarat Dan Pîslaru, director Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Buzău. Timp de 20 de minute preșcolarului îi vor fi testate printre altele capacitatea de concentrare și cunoștințele deținute. "Trebuie să vedem dacă se pot concentra la o activitate, un minim de 20 de minute cam cît durează proba de evaluare, vom reda o poveste pe care o aud pentru prima oară din cîteva propoziții, își vor putea scrie numele corect cu litere de tipar", a afirmat Dan Pîslaru, director CJRAE Buzău.

Promovare asiduă a ofertei educaționale

Școlile au început de mult să își promoveze oferta de școlarizare pentru anul următor încercînd să atragă prin diferite metode cît mai mulți părinți. "Ziua Porților Deschise pentru clasa pregătitoare, zi în care avem posibilitatea să prezentăm tuturor părinților din cartier ambientul școlii, un site dedicat înscrierii în clasa pregătitoare cu toate informațiile de care părinții au nevoie și discuții cu întreaga comunitate în care noi ne desfășurăm activitatea", a precizat Valentin Dragoș Biro, director Școala nr. 2. Roadele încep să se vadă la școlile care și-au promovat asiduu clasele ce vor funcționa din toamnă așa încît unii directori deja se gîndesc că vor fi nevoiți să suplimenteze numărul de clase. "Avem propusă o clasă în planul de școlarizare, dar deja se pare că va fi nevoie de încă o clasă pentru că avem foarte mulți părinți din afara circumscripției școlare care aleg unitatea noastră de învățămînt", a spus Valentin Dragoș Biro, director Școala nr. 2. Înscrierea la clasa pregătitoare și clasa întîi se va desfășura în două etape, prima între 2-22 aprilie, la școlile de circumscripție, iar cea de-a doua între 8-17 mai, la școlile dorite de părinți în limita locurilor rămase neocupate. La nivelul județului Buzău vor funcționa 3 centre de evaluare a copiilor, unul la centrul CJRAE, un altul la Școala "V. Cristoforeanu" din Rîmnic și unul la Pătîrlagele. Psihologii se așteaptă la 5-600 de elevi care le vor  trece pragul cabinetelor pentru a se putea înscrie la clasa pregătitoare.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU