Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4376 > Educational Nr. 4376 de duminica, 13 ianuarie 2013  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Gata cu vacanța


Elevii, înapoi la școală

Următoarea vacanță este programată în luna aprilie

articol de: Mirela DUMITRU
Elevii și preșcolarii buzoieni sînt așteptați de astăzi înapoi la cursuri, după o vacanță de trei săptămîni. Gata cu distracția, odihna și relaxarea, începînd de astăzi, școlarii revin în bănci. După vacanță, elevii vor intra în cel de-al doilea semestru școlar, ultimul, din cadrul anului școlar, dar și cel mai lung și cel mai greu. Timp de 22 de săptămîni, adică 108 zile de cursuri, elevii și preșcolarii vor trebui să meargă zilnic la școală, ei neavînd decît o singură vacanță, stabilită în interiorul semestrului, în perioada 8-14 aprilie.

Încep simulările examenelor naționale

Bucuria celor peste 67.000 de elevi buzoieni a luat sfîrșit azi, cînd trebuie să își reia activitatea școlară. Cele trei săptămîni ale vacanței de iarnă au reprezentat un bun prilej de relaxare, însă noul semestru debutează în forță, cel puțin pentru absolvenții din anii terminali. Ei sînt așteptați chiar începînd cu sfîrșitul acestei luni la simulările Evaluării Naționale și Bacalaureatului. Testările vor arăta nivelul de cunoștințe acumulate de către acești elevi care, astfel, se vor obișnui cu emoțiile unui examen, dar și cu un grad de dificultate mai ridicat al subiectelor primite în cadrul unui examen.

Următoarea vacanță, în aprilie

În anul școlar 2012 - 2013, la Buzău s-au înscris un număr total de 67.474 elevi și preșcolari. Astfel, în evidențele IȘJ Buzău figurează 12.818 preșcolari, 20.617 școlari în clasele primare, 17.793 de gimnaziști și 16.246 liceeni. Potrivit calendarului pentru anul școlar curent, singura vacanță a acestui semestru e programată în perioada 8-14 aprilie, însă în săptămîna de dinaintea acesteia se va derula Programul "Să știi mai multe, să fii mai bun". Este vorba despre o redenumire a proiectului "Școala Altfel", în care elevii vor participa la activități cu caracter nonformal, recreativ. De asemenea, vor fi zile libere 1 Mai, Ziua Internațională a Muncii, și 6 Mai, a doua zi de Paște. Cursurile celui de-al doilea semestru se vor încheia vineri, 21 iunie, excepție făcînd absolvenții de gimnaziu, care vor termina cursurile pe 14 iunie, în timp ce liceenii vor absolvi ciclul de școlarizare pe 31 mai 2013.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU