Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4375 > Educational Nr. 4375 de joi, 10 ianuarie 2013  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Incertitudinile persistă


Clasa pregătitoare rămîne la școală?

Oficialii din Ministerul Educației încă nu au dat clarificări privind locul de desfășurare a cursurilor

articol de: Mirela DUMITRU
Clarificările privind locul și modul de desfășurare a clasei pregătitoare în anul școlar 2013 - 2014 întîrzie să apară, așa încît incertitudinile, atît ale cadrelor didactice, cît și ale părinților, persistă. Deja metodologia prevede înscierea începînd cu luna martie a elevilor clasei pregătitoare, așa încît lămuririle ar trebui să fie primite cît mai rapid. Pe de o parte, dascălii nu știu dacă vor prelua elevi de clasa întîi ori "zero", iar de cealaltă, părinții nu știu unde să își înscrie odraslele. Potrivit inspectorului de specialitate din cadrul IȘJ Buzău, Daniela Palcău, cel mai probabil, se va menține actuala formă de organizare.

Verificări prin chestionare

Eficiența programului clasei pregătitoare introdusă în acest an școlar a fost testată și la Buzău, pentru a afla cît de mulțumiți sînt atît părinții, cît și învățătorii, de modul în care decurge această premieră educațională. "Au fost aplicate o serie de chestionare legate de clasa pregătitoare adresate atît părinților, cît și inspectorilor și educatorilor. Deja la Buzău avem cadre didactice pregătite, spații special amenajate, dar și materiale didactice specifice. Cred că va rămîne clasa pregătitoare la școală, excepție făcînd unitățile în care nu există spații, așa încît elevii învață în incinta unor grădinițe", a declarat Daniela Palcău, inspector școlar pentru învățămîntul primar.

"Să păstrăm ce este bun"

Deocamdată, cel puțin la nivel oficial, ecourile clasei pregătitoare sînt favorabile. "În acest moment, predarea este integrată, cadrele didactice sînt pregătite, adaptarea se face în mediul școlar, elevul se joacă cu învățătorul, iar trecerea către școală este mai ușoară. Din punctul meu de vedere este bine să păstrăm ce este bun, trebuie să fim optimiști", a afirmat Daniela Palcău, inspector școlar pentru învățămîntul primar. Nici o reclamație privind clasa pregătitoare nu a fost primită, așa încît învățătorii și părinții sînt destul de mulțumiți.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU