Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4359 > Educational Nr. 4359 de marti, 11 decembrie 2012  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Primele consecințe


Două școli, închise din cauza condițiilor meteorologice

Activitatea s-ar putea relua mîine

articol de: Mirela DUMITRU
Nici bine nu și-a intrat în drepturi iarna, că deja au început să apară probleme în funcționarea unităților de învățămînt  din județul Buzău. După primele precipitații sub formă de zăpadă căzute la sfîrșitul săptămînii trecute, deja școlile au început să își suspende activitatea. Luni, două școli din mediul rural au decis să își întrerupă activitatea, deoarece atît elevilor, cît și cadrelor didactice, le era foarte dificil accesul la unitatea de învățămînt. Condițiile meteo dificile înregistrate în ultimele zile încep să pună probleme. Școlile din satul Cătiașu, comuna Chiojdu, precum și cea din Cătina, au pus lacătul pe uși, luni, din cauza lipsei energiei electrice și a drumurilor impracticabile.

"La nivelul județului Buzău, avem două unități școlare unde cursurile au fost suspendate, astăzi (n.r. - ieri), 10 decembrie. Este vorba de Școala cu clasele I-IV Cătiașu, din comuna Chiojdu, și Școala Gimnazială Cătina. Acestea au hotărît în Consiliul de Administrație să suspende cursurile doar pentru această zi", a declarat Geta Burducea, inspector școlar general adjunct. Măsura a fost luată în primă fază de Consiliul de Administrație al insituțiilor de învățămînt, care au înaintat propunerea Inspectoratului Școlar, unde au și obținut avizul de întrerupere a activității.


Vor recupera cursurile sîmbătă

Decizia a venit ca urmare a constatării lipsei curentului electric și a accesului dificil pe drumurile din aceste localități. "Încă de duminică, la nivelul acestor comune au fost probleme cu alimentarea de la rețeaua electrică și drumuri impracticabile, iar copiilor le era foarte greu să ajungă la școală, iar școlile să fie încălzite", a afirmat Geta Burducea, inspector școlar general adjunct. Bucuria elevilor acestor unități de învățămînt nu este însă una de durată. Ei vor fi nevoiți să recupereze orele pierdute sîmbătă, 15 decembrie.

"Ziua de astăzi (n.r. - ieri) se va recupera sîmbătă, 15 decembrie. Este vorba numai de ziua de luni, iar de marți, cursurile se reiau în condiții normale", a precizat Geta Burducea, inspector școlar general adjunct. Decizia de suspendare a activității acestor școli a fost numai pentru ziua de luni, astăzi urmînd ca elevii să revină în sălile de curs.


Prognoze sumbre

Prognozele meteorologice sînt însă destul de sumbre, meteorologii emițînd avertizări meteorologice de ninsoare și ger în zilele următoare, așa încît este de așteptat ca numărul unităților de învățămînt închise să crească în perioada următoare.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU