Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4343 > Educational Nr. 4343 de duminica, 18 noiembrie 2012  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Victime colaterale


Sute de elevi îngheață în clase

Furnizorul de gaze amînă reconectarea unor instituții de învățămînt la rețea

articol de: Mirela DUMITRU
În sălile de clasă, mai frig decît afară. Îmbrăcați mai gros și suflînd în mîini, sute de elevi buzoieni încearcă să reziste în sălile înghețate. În această situație se află în acest moment o serie de unități de învățămînt din Buzău. Deși au făcut numeroase demersuri pentru a căpăta gaze, furnizorul a întîrziat foarte mult livrarea. În ultima perioadă, temperaturile au scăzut considerabil, însă unele unități de învățămînt din municipiul Buzău nu au putut asigura încălzirea în clasă. Motivul îl reprezintă un parcurs birocratic dificil, din care au cel mai mult de suferit elevii și cadrele didactice. Așadar, în timpul verii, unitățile de învățămînt au înregistrat o serie de datorii la furnizor, iar după achitarea restanțelor către distribuitor, a fost necesară prelungirea contractului și, implicit, schimbarea contorului. Însă firma a întîrziat montarea contoarelor noi și deci  furnizarea de căldură pe durată legală de 30 de zile, neținînd cont de implicațiile nefurnizării de gaze căte școli.

Cazuri fericite

La Liceul Tehnologic "Dimitrie Filipescu", spre exemplu, s-a reușit  rezolvarea situației abia vineri. După numeroase discuții, demersuri și intervenții, conducerea unității de învățămînt a reușit să rezolve problema. Așa că, vineri, pentru prima dată în acest an școlar, caloriferele s-au dezmorțit. Tot de o rezolvare la sfîrșitul săptămînii trecute a situației a beneficiat și Grupul Școlar "Grigore Moisil". Conducerea învățămîntului buzoian spune că s-au făcut demersuri și se așteaptă rezolvarea situației. "Din fericire, în urma demersurilor și insistențelor conducerilor școlilor, două dintre unități, respectiv "Moisil" și "Filipescu", au fost reconectate, așa încît pot beneficia de căldură, urmînd a se întîmpla același lucru și cu Grup Școlar Meserii și Servicii", a declarat Dumitru Ene, inspector școlar general.

Calorifere înghețate

Nu același lucru se poate spune și la Liceul Tehnologic Meserii și Servicii, unde deocamdată nu s-a dat drumul la căldură. În această perioadă, s-au folosit aparatele de aer condiționat din sălile de clasă. Pe holuri însă, frigul persistă. "Mai suflăm în mîini, mai ne încălzim la aerul condiționat. Este foarte frig. Centralele nu merg, pe holuri trebuie să ne îmbrăcăm mai gros, dar și în clasă, unde nici acolo nu e cald, dar ne descurcăm", a declarat Gabriel Mărgărit, elev. "Este regretabil faptul că nu există o înțelegere mai mare din partea furnizorului de gaze naturale, dat fiind că în discuție este sănătatea copiilor din unitățile școlare", a precizat Dumitru Ene, inspector general școlar. Oficialii învățămîntului buzoian spun că nu mai există informații privind alte situații similare la nivelul județului.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU