Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4322 > Educational Nr. 4322 de vineri, 19 octombrie 2012  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Vești bune!


Revin gradațiile de merit pentru personalul didactic auxiliar

Prevederea este menționată într-un amendament care a trecut de Comisia de Învățămînt din Senat

articol de: Mirela DUMITRU
Începînd cu anul școlar 2013-2014, personalul didactic auxiliar buzoian ar putea avea parte de un binevenit spor salarial. Este vorba despre gradația de merit, în cuantum de 25% din salariul de bază,  acordat pentru 16% din personalul nedidactic. Veste bună pentru bibliotecari, laboranți, informaticieni, secretari, femei de serviciu, paznici, muncitori de întreținere, pedagogi, instructori de activități extrașcolare sau fochiști, care sînt cîteva dintre categoriile care, începînd cu anul școlar viitor, ar putea primi dreptul de a participa la concursul de acordare a gradației de merit. Potrivit Legii Educației 1/2011, singura categorie căreia încă i se permitea acordarea gradației de merit era personalul didactic. Acest lucru s-ar putea schimba, însă, chiar de anul viitor. Zilele trecute, Comisia de Învățămînt a Senatului a aprobat un amendament prin care se prevedea ca atît personalul didactic, cît și cel didactic auxiliar, să participe la concursurile prin care să poată primi gradație de merit.

Se acordă din anul școlar viitor

Așadar, începînd cu anul școlar 2013-2014, la nivelul Inspectoratului Școlar Județean, 16% dintre cadrele didactice și didactice auxiliare vor primi bonificația de 25% din salariul de bază, pe o perioadă de 4 ani. Deși nu este un spor care se acordă tuturor salariaților, sporul este binevenit, în condițiile în care salariul unei persoane este de aproximativ 7-800 de lei.

"Este un deziderat al nostru"

Înlăturarea dreptului de a participa la concursul de acordare a gradației de merit a personalului didactic auxiliar a fost o măsură care a determinat, la acea dată, nemulțumirea sindicaliștilor. "Știm că s-a solicitat această măsură, și noi am cerut-o, e un deziderat al nostru. Aceștia au fost omiși din lege, dacă s-a rezolvat e foarte bine, noi am cerut permanent rediscutarea acordării gradației de merit. Deși un număr restrîns de oameni beneficiază de spor, e un mod de a-i stimula", a declarat Ion Dobre, liderul Sindicatului Învățămîntului Preuniversitar Buzău.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU