Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4305 > Educational Nr. 4305 de miercuri, 26 septembrie 2012  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Primele ecouri privind introducerea clasei pregătitoare


Pregătire continuă pentru dascăli, distracție pentru copii

Peste 3.000 de elevi sînt înscriși în acest an în clasa pregătitoare

articol de: Mirela DUMITRU
După o săptămînă de cursuri, au început primele ecouri din partea cadrelor didactice, dar și a copiilor, cu privire la introducerea clasei pregătitoare.  La Buzău s-au înscris peste 3.000 de copii cu vîrsta de 6 ani în nu mai puțin de 219 clase pregătitoare, 146 dintre acestea fiind omogene, iar celelalte 73 funcționînd în sistem simultan. Pentru a-și putea desfășura activitatea, încă din prima zi de școală elevii au găsit mobilier nou și cadre didactice aflate într-un stadiu de formare continuă. De un interes sporit s-au bucurat și cursurile de perfecționare, la care s-au înscris mai mulți învățători buzoieni decît era necesar. Așadar, la solicitare acestora, s-a organizat și o a treia sesiune de formare, ajungîndu-se în total la un număr de 254 de dascăli instruiți pentru a desfășura activitatea la clasa pregătitoare, existînd astfel și o rezervă de cadre. Formarea învățătorilor continuă și în acest moment pe platforma online a MECTS, pe www.icos-edu.ro,  unde aceștia sînt monitorizați de către cei 4 formatori buzoieni și unde găsesc și suporturi de curs. Pînă în prezent, elevii, dar și învățătorii au încercat să se adapteze noilor cerințe, astfel încît este prematur să vorbim despre rezultatele introducerii clasei pregătitoare. "Deocamdată ecourile sînt foarte bune, elevii învață în spații adecvate, iar învățătorii s-au acomodat cu predarea integrată. Am chestionat cîțiva copii, care mi-au spus că se simt foarte bine, ca la grădiniță. Cadrele au desfășurat deja o evaluare inițială pentru a ști cu ce "material" pornesc la drum, ce noțiuni au copiii", a precizat Daniela Palcău, inspector învățămîntul primar.

Încă se așteaptă materialele didactice

Din păcate, rapiditatea cu care s-a implementat clasa pregătitoare a dus și la întîmpinarea unor probleme. Este vorba despre materialele didactice necesare, care nu au sosit încă la unitățile  de învățămînt, fiind așteptate pînă cel tîrziu la sfîrșitul lunii septembrie. "Așteptăm materialele pentru acest clase pînă la sfîrșitul acestei luni. Acestea sînt pe 10 loturi și conțin truse de corpuri geometrice, metru, balanță, glob pămîntesc, hărți etc.", a declarat Daniela Palcău, inspector pentru învățămîntul primar.

73 de clase simultane

Mai puțin norocoși sînt copiii care vor învăța în regim simultan cu colegii lor mai mari. Motivul acestei măsuri îl reprezintă numărul foarte mic de elevi, mai ales din localitățile izolate, din această cauză, copiii clasei pregătitoare învață cu colegii lor mai mari din ciclul primar. Pentru a funcționa ca și clasă omogenă MECTS a stabilit un efectiv minim de 10 elevi. În județul Buzău, există 73 de clase în care copiii de 6 ani învață în regim simultan.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU