Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4289 > Educational Nr. 4289 de marti, 4 septembrie 2012  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Clasamentul performanței


Liceul Nehoiu, cel mai mic procent de promovare la Bac-ul de toamnă

Numai 12 din cei 88 de candidați prezenți la examen au obținut medie de promovare

articol de: Mirela DUMITRU
Deși numai 34,82% dintre candidații la examenul de Bacalaureat din cadrul sesiunii de toamnă au obținut medii peste 6, ne situăm mult deasupra mediei naționale, de numai 24%. Și dacă facem o comparație cu anii trecuți, rezultatele sînt mai bune, dînd semnale cu privire la conștientizarea cît de cît a elevilor cu privire la importanța acestui examen. La fel ca în prima sesiune, cînd cele mai slabe rezultate s-au înregistra la liceele tehonologice, și de această dată s-au menținut rezultatele slabe obținute de către elevii acestor unități de învățămînt. În ceea ce privește cel mai slab procent de promovare, acesta s-a obținut la Grup Școlar Nehoiu, unde, din cei 88 de elevi înscriși, numai 12 au lut medii peste 6, obținînd așadar un procent de promovare de numai 13,64%.

Cele mai slabe rezultate, la liceele tehnologice

Clasamentul celor mai slabe rezultate cuprinde, în ordine crescătoare, liceele din Nehoiu, Smeeni, Colegiul Tehnic, Filipescu, Berca, Beceni, CFR, Pogoanele, Angelescu, Meserii și Servicii, Nenițescu și Industrial Rîmnicu Sărat. "Și de această dată, rezultatele cele mai slabe au fost înregistrate tot de către candidații proveniți de la liceele tehnologice. Excepție o face liceul de la Rătești, unde a fost un singur candidat și, neluînd, e considerat că are procent de promovare 0. De exemplu, la Grup Școlar Nehoiu s-au înscris 113 candidați, s-au prezentat 88 și dintre aceștia numai 12 sînt reușiți. Are așadar  înregistrat un procent de promovare de 13,64%", a declarat Dumitru Ene, inspector școlar general. Pe de altă parte, se pot lăuda cu cele mai bune rezultate Seminarul Teologic, Liceul de Artă, Economic Rîmnicu Sărat, Ștefan cel Mare, Hasdeu, Vlahuță și Eminescu.

Avalanșă de contestații

Nemulțumiți de rezultatele primite în urma evaluării lucrărilor depuse, sute de absolvenți de liceu au depus duminică după-amiază contestații. Ei și-au pus ultimele speranțe de promovare a Bacului în recorectarea tezelor de către o altă comisie, de preferat mai indulgentă. După cum era de așteptat, cele mai multe contestații au fost depuse la Matematică, probă care a făcut diferența la ultimele sesiuni de Bac. Așadar, s-au înregistrat la Buzău 331 de contestații, dintre care 128 la Matematică, 103 la Română, 99 la disciplina la alegere și 1 la Istorie. Lucrările vor fi reevaluate într-un centru stabilit de Ministerul Educației, iar aceste rezultate vor fi cele finale. Afișarea lor se va face pe 5 septembrie la centrele de examen.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU