Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4280 > Educational Nr. 4280 de miercuri, 22 august 2012  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

O nouă încercare


"Bacalaureații", luați la întrebări în limbi străine

Cei 443 de candidați înscriși au fost repartizați pentru susținerea examenului marți și miercuri

articol de: Mirela DUMITRU
Candidații la Bacalaureat înscriși la sesiunea din toamnă a examenului, vor susține astăzi și mîine, proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare într-o limbă de circulație internațională. La Buzău, s-au înscris pentru a susține această probă nu mai puțin de 443 de candidați. Este vorba fie de absenți din prima sesiune, fie de corigenții care nu au terminat cursurile liceale și de aceea nu au putut participa la examen. Această probă este considerată ceva mai dificilă și asta, deoarece este alcătuită dintr-o testare scrisă și una orală. Convinși de utilitatea la un moment dat a diplomei de Bacalaureat, fie pentru a se angaja, fie pentru a-și continua studiile cu o facultate, zeci de candidați înscriși la examen au fost ieri la fiecare din cele 7 centre de examen din județ pentru a-și etala cunoștințele și pentru a promova testarea. O dovadă în plus o constituie și numărul destul de mare de elevi care s-au înscris la Bac-ul second-hand. Nu mai puțin de 2.105 elevi nepromovați sau absenți în prima sesiune, dar și corigenții care își încearcă pentru prima dată norocul sînt așteptați la examenul de maturitate.

A fost ușor

Deși prea puțini au fost cei care au dat pe la meditații, încrederea în forțele proprii este la cote destul de ridicate în rîndul candidaților. Optimismul le-a fost alimentat și de nivelul de dificultate mai scăzut al subiectelor, însă emoțiile cele mai mari le au pentru probele scrise. La ieșirea din sala de examen, mai toți candidații erau siguri că vor promova fără probleme. "Examenul mi s-a părut ușor pentru că m-am pregătit. Vreau să ajung mai departe la o facultate să pot să mă angajez undeva. Să vedem cum o să termin cu Bac-ul și apoi o să îmi fac gînduri pentru mai departe", a declarat Dănut Manda, candidat la Bacalaureat. "În prima sesiune am avut o problemă și nu am putut veni, dar m-am prezentat acum. Vreau să mă angajez și pentru asta am nevoie de diplomă", a spus Elena Diaconiță, o altă candidată.

Peste 960 au renunțat

În timp ce unii își mai încearcă norocul, o altă parte, destul de însemnată s-a resemnat cu eșecul din prima sesiune și au ales calea șomajului. În evidențele A.J.O.F.M. Buzău au intrat în această perioadă nu mai puțin de 964 de absolvenți de liceu sau școală profesională, care au dreptul conform legii la o indemnizație de 250 de lei acordată pe o perioadă de 6 luni. Dacă vor reuși să se angajeze, atît șomerii cu diplomă, cît și angajatorii vor primi o serie de facilități financiare.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU