Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4258 > Educational Nr. 4258 de miercuri, 25 iulie 2012  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Pentru că au notat o lucrare cu 3 puncte mai mult decît valoarea ei,


Profesorii examinatori, trași la răspundere de I.Ș.J.

Ei nu vor mai participa la următoarele două sesiuni de Bacalaureat și de asemenea, li se va atrage atenția cu privire la greșeala făcută

articol de: Laura SANDU
Profesorii care nu au notat corect lucrările elevilor care au susținut examenul de Bacalaureat vor fi trași la răspundere de către conducerea Inspectoratului Școlar Județean. 7 cazuri în care diferența dintre nota inițială și cea finală a fost mai mare de un punct și jumătate, ceea ce înseamnă anchete suplimentare și măsuri luate împotriva profesorilor care au greșit. Cel mai cunoscut caz este cel al elevei de la Liceul Pedagogic, care la lucrarea de sociologie a obținut inițial nota 7.40, era promovată,  iar după contestație s-a trezit sub linie, lucrarea ei primind 3.80. Imediat, s-a constituit o echipă specială de profesori examinatori care au analizat lucrarea, însă toți cei 6 dascăli au ajuns la concluzia că teza tinerei este sub cinci, iar astfel verdicul, de-a dreptul șocant pentru absolventa în cauză, a fost că a ratat Bacalaureatul. Oficialii din Inspectoratul Școlar pun eroarea celor doi profesori examinatori, care au dat nota inițială, pe seama generozității dascălilor în interpretarea subiectelor. "Ne-am dat seama discutînd cu profesorii evaluatori de la Buzău că această diferență nu a fost una intenționată. Ei și-au asumat această eroare, punîndu-o pe seama unor chestiuni care țin de o interpretare mai generoasă a baremului, în alte cazuri apar erori de transfer din borderou pe lucrare. Deci erori umane pe care cei în cauză și le asumă, dar fără să existe elementul intențional", a precizat inspectorul general al IȘJ Buzău, Dumitru Ene.

Nu vor mai participa la următoarele două sesiuni de examen

Conducerea IȘJ Buzău a decis ca profesorii examinatori care au greșit notînd o lucrare cu mult peste valoarea ei să nu mai facă parte dintr-o comisie de examen timp de doi ani de acum încolo, dar și să le și atragă atenția cu privire la această greșeală. "Analizînd aceste situații și în particular, cazul de la Pedagogic al elevei cu lucrarea la sociologie, am convenit ca într-un mod similar abaterilor elevilor, cei în cauză să nu mai fie implicați în următoarele două sesiuni de Bacalaureat. Să nu mai participe la evaluări la următoarele două sesiuni. Și de asemenea, în momentul în care vom avea acces și la lucrări și vom proceda la o revedere a lor și în prezența celor care le-au evaluat inițial să putem dispune și alte măsuri", a mai spus inspectorul școlar general, Dumitru Ene.

Și alte lucrări ar fi putut fi notate greșit

O lucrare notată cu generozitate, peste baremul impus, poate pune sub semnul întrebării rezultatele tuturor tezelor care au trecut prin mîna acestor profesori. De altfel, reprezentanții Inspectoratului școlar recunosc că și alte lucrări care nu au ajuns să fie recorectate ar fi putut fi notate greșit. "Dacă acesta a fost modul de raportare la dare putem crede că el se regăsește și în cazul altor lucrări", a spus în final Dumitru Ene.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU