Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4251 > Educational Nr. 4251 de marti, 17 iulie 2012  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Viitor gri


Generația de nota 3

11 unități de învățămînt liceal au înscris în clasa a IX-a elevi cu medii sub 4, iar alte 8, cu medii mai mici de 5

articol de: Mirela DUMITRU
Afișarea rezultatelor obținute în urma repartizării computerizate de către elevii buzoieni nu sînt deloc încurajatoare, ba din contră. Nu mai puțin de 11 licee din județ au avut absolvenți de clasa a VIII-a cu ultima medie de admitere acceptată mult sub 5.Dezinteresul elevilor pentru învățătură, dar și al familiilor lor, lipsa mizei examenului de Evaluare Națională, numărul mai mult decît suficient de locuri la liceu, dar și modul în care se face admiterea, au condus la rezultatele foarte slabe înregistrate de absolvenții de gimnaziu. Dacă ar fi să tragem cîteva concluzii în urma primei repartizări computerizate, acelea ar fi că este greu de crezut în minuni la Bacalaureatul pe care acești elevi îl vor susține, în condițiile în care ei au fost notați cu nota 1 la Evaluarea Națională. Mediile de admitere la liceu sînt medii aritmetice între media claselor V-VIII și media examenului de Evaluare Națională. Acest examen a devenit pentru majoritatea elevilor doar un formalism, și asta deoarece, ei sînt siguri că își vor continua studiile și vor intra la liceu. De ce să mai studieze atunci? "Sistemul vrea să cuprindă în liceu toți absolvenții de clasa a VIII-a și de aceea această indulgență pe care o manifestăm de fiecare dată, dar iată că acestea sînt greșit înțelese de către elevi. Noi vrem să îi curpindem în școli, ei nu mai învață pentru că, consideră că este dreptul lor, pe de altă parte, numărul de locuri aferente liceelor a fost foarte mare, chiar mai mare decît numărul absolvenților de clasa a VIII-a", a declarat Geta Burducea, inspector școlar general adjunct. 

Liceeni de nota 3

La Liceul Tehnologic Agricol din Rîmnicu Sărat, ultima medie de admitere a fost 3,38. Lista continuă cu Liceul Tehnologic Pătîrlagele, unde ultimul elev înscris a avut media 3,58, la Liceul Tehnologic "Erou Învățător C-tin Mușat" ultimul absolvent admis are media 3,60, la Colegiul Agricol Buzău, ultima medie de admitere este 3,63, ultimul licean înscris la Liceul Tehnologic Beceni are media 3,78, la Liceul Tehnologic "D. Filipescu" din Buzău cea mai mică medie de admitere este 3,82, la Liceul Tehnologic Agricol Smeeni, ultima medie acceptată este 3,83, la Colegiul Tehnic Buzău, ultimul absolvent de clasa a VIII-a admis la liceu a avut media 3,89, la Liceul Tehnologic Pogoanele cea mai mică medie a fost de 3,90, iar la Liceul Tehnologic "Sf. Sava" Berca s-a intrat și cu media 3,98. Medii de admitere foarte mici s-au înregistrat și la alte 8 licee, unde au fost admiși elevi cu medii sub 5.

Hasdeul își menține prestigiul

Cu toate acestea, au existat și excepții, elevi silitori care au acordat importanța cuvenită unui examen vital și care acum își culeg roadele muncii ca liceeni la colegiile și liceele de prestigiu din județ. Numai la un singur liceu buzoian, Colegiul Național "B.P.Hasdeu", s-a intrat cu medii peste 9,16. Alte 6 licee buzoiene au admis elevi cu medii peste 7, un singur colegiu cu media peste 6.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU