Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4213 > Educational Nr. 4213 de sambata, 2 iunie 2012  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Spectacolul micilor artiști


Ziua Copilului, sărbătorită cu cîntec și distracție

Elevii Liceului de Artă au prezentat pe Platoul Dacia un program special pentru micuții buzoieni

articol de: Mirela DUMITRU
Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, elevii Liceului de Artă "Margareta Sterian" din Buzău au pregătit un program special pentru a îi celebra pe cei mici așa cum trebuie. Pe platoul Dacia, încă de la primele ore, copiii au putut asista la mai multe reprezentații artistice printre care piese de teatru, interpretări vocale sau instumentale sau demonstrații de pictură. Sub sloganul "Să fim copii pentru încă o zi!", elevii Liceului de Artă i-au îndemnat pe buzoieni indiferent de vîrstă să își păstreze sufletul pur și inocența specifică vîrstei copilăriei. Aproximativ 300 de persoane bebeluși, preșcolari, gimnaziști, liceeni, părinți și chiar bunici au asistat cu sufletul la gură la momentul artistic prezentat de artiștii buzoieni în devenire. De un interes ridicat s-au bucurat și standurile de pictură pe față pentru cei mici.

Cei mai talentați au urcat pe scenă
Au urcat pe scenă pentru a încînta publicul, elevi începînd de la clasa a II a și pînă la absolvenți de liceu care au cîntat, au desenat sau au jucat într-o piesă de teatru. Spectatorii au asistat la momente de virtuozitate la pian, flaut, vioară, interpretare de muzică populară sau demonstrații de pictură. Cei mici au fost stimulați să participe și ei  la realizarea unei picturi gigant care să fie reprezentativă pentru această zi.

Excursii pentru copiii instituționalizați
De o zi a copilului specială au avut parte tinerii și copiii aflați în centrele de plasament din Buzău. Pentru ei Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău a organizat un spectacol la Comănduirea Garnizoanei Buzău în cadrul căruia s-a jucat piesa "Vizita", au fost prezentate cîteva dansuri și alte momente speciale alături de acești copii aflîndu-se și Școala generală nr.14. Sîmbătă au fost programate excursii ale copiilor din centrele de plasament din județ la Mănăstirea Ciolanu, Mănăstirea Rătești, Grădina Zoologică de la Bucov, Sărata Monteoru, Vulcanii Noroioși. Cu acest prilej s-au organizat activități artistice și spectacole, mese festive cu tort și baloane.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU