Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4192 > Educational Nr. 4192 de miercuri, 9 mai 2012  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Într-o continuă schimbare


Modificările din învățămînt debusolează total părinții

Desființarea clasei pregătitoare și Bac-ul diferențiat în funcție de nivelul de dificultate sînt numai cîteva propuneri lansate de noul ministru al Educației

articol de: Mirela DUMITRU
Fiecare an aduce cu el multe modificări și transformări în sistemul de învățămînt bulversînd atît elevii, cît și părinții sau cadrele didactice. Dacă anul acesta a fost introdusă clasa pregătitoare în cadrul învățămîntului obligatoriu, se pare că noul ministru al Educației a făcut o serie de declarații din care reiese că începînd cu anul viitor, se va reveni la vechiul sistem al grupei pregătitoare. Propriu-zis, elevii vor face aceeași materie, numai că aceste clase se vor muta din nou la grădiniță. Măsura este privită cu ochi buni de către sindicaliști care niciodată nu au agreat această idee. Înaintea acestei mutări, se vor derula o serie de analize pentru a vedea dacă există suficient spațiu și personal didactic astfel încît să nu se creeze disfuncționalități. "Părerea mea a fost întotdeauna că această clasă pregătitoare ar fi trebuit  să rămînă la grădiniță, avînd în vedere și perioada aceasta de criză în care sîntem pentru că trecerea acestei clase la școală înseamnă bani care nu sînt în buget. Cred că acești părinți într-adevăr vor fi bulversați, cu toate că, încă de la început, ei au fost bulversați cu înscrierea la clasa pregătitoare în atîtea etape", a declarat Cristache Bratu, vicelider Sindicatul Învățămîntului Preuniversitar Buzău.

Incertitudine în rîndul părinților
Debusolați și nemulțumiți sînt și părinții care nu mai știu de la an la an ce se va întîmpla cu odraslele lor. Ei consideră că este o nedreptate ca autoritățile să schimbe atît de repede legile, acești copiii devenind o generație de sacrificiu. "Bineînțeles că nu sînt de acord cu așa ceva. Copilul trebuie să știe din vreme ce îl așteaptă, dar și părintele care să îl călăuzească. Nu mi se pare bine, dar astea sînt vremurile pe care le trăim", a declarat Alina Badea, bunică.

Nici Bac-ul nu scapă de schimbări
Nu vor scăpa de schimbări nici examenele naționale, admiterea la liceu sau la facultate, dar mai ales Bacalaureatul. Chiar dacă inițial se discuta să fie scoasă supravegherea video a examenului, Ioan Mang, noul ministru al Educației, a decis să le mențină cel puțin anul acesta. Pentru examenul de maturitate, noul ministru ar dori diferențierea în funcție de performanțele și capacitățile intelectuale ale fiecărui elev.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU