Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4153 > Educational Nr. 4153 de marti, 20 martie 2012  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Doar niște "erori umane"


Necunoașterea metodologiei pune pe drumuri părinții

37 de cereri au fost invalidate de către școli

articol de: Mirela DUMITRU
Finalul primei etape de înscriere în învățămîntul primar a scos la iveală problemele serioase de înțelegere a metodologiei de către conducerea școlilor, mai ales din mediul rural. Așa se fac că, în urma verificărilor Inspectoratului Școlar Județean Buzău, nu mai puțin de 77 de cereri de înmatriculare în clasa pregătitoare și clasa întîi au fost invalidate. Dacă în cazul a 40 de dosare vina le-a aparținut părinților care au furnizat informații incorecte sau insuficiente, în celelalte 37 de cazuri, responsabili de încurcătura creată au fost directorii și Comisiile de înscriere din școală care au înscris copiii al căror domiciliu nu era în zona arondată unității de învățămînt. Nu mai puțin de 20 de școli cu personalitate juridică din Boldu, Breaza, Calvini, Cernătești, Cochirleanca, Ghergheasa, Haleș, Maxenu, Mărgăritești, Nehoiu, Pietroasele, Pogoanele, Poșta Cîlnău, Pîrscov, Racovițeni, Rîmnicelu, Smeeni, Stîlpu, Săhăteni și Săgeata sînt în această situație.

Rezultate invalidate
Prin urmare, cererile au fost invalidate, urmînd ca elevii să redepună cererile de înscriere în cea de-a doua etapă de înmatriculare. Spre exemplu, la Școala din Poșta Cîlnău, 2 copii vor trebui reînscriși. "Avem două fișe invalidate. Copiii sînt de la noi din localitate, dar să zicem că a fost o mică greșeală pentru că la rubrica localității de domiciliu, apare Buzău. Acești copii vor fi reînscriși în a doua etapă", a declarat Elena Blendea, secretară la Școala din Poșta Cîlnău.  Și la Stîlpu au fost 3 situații de acest gen. "Știu că au fost trei cereri care au fost invalidate, principalul motiv fiind domiciliul copiilor care nu era pe raza comunei", a precizat Elena Vîjiacu, profesor învățămîntul primar la Școala Stîlpu.

"Nu e nimic făcut cu intenție"
Rezultatele verificărilor au surprins și responsabilii I.Ș.J., care au fost nevoiți să anuleze înscrierile ilegale. "Am verificat și radiat din baza de date pe cei care erau deja înscriși, dar nu erau din circumscripții. Am avut chiar cazuri și în mediul rural, acolo unde nu e problema că nu rămîn locuri vacante. Copiii erau din alte localități și a trebuit să fie radiați, dar se pot înscrie în cea de-a doua etapă", a spus Florina Stoian, inspector general școlar. Pentru a afla cum s-a ajuns la aceste neînțelegeri, Ministerul Educației a demarat deja o anchetă. "Ministerul a solicitat și cauzele pentru care au fost radiați copiii. Dar nu e nici o problemă, școlile vor reveni și vor înscrie corect copiii. E în limitele umanului. Nu se poate da sancțiune așa... că cineva a omis să treacă o dată. Nu e nimic făcut cu intenție", a mai spus Florina Stoian, inspector general școlar.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU