Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4147 > Educational Nr. 4147 de marti, 13 martie 2012  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Schimb educațional european


Liceenii de la Pedagogic creează poduri de comunicare cu Europa

18 tineri din Germania, Suedia, Italia, Polonia și Grecia, însoțiți de 11 profesori, au venit ieri la Buzău în cadrul ultimei mobilități

articol de: Mirela DUMITRU
 Liceenii de la Pedagogic creează poduri de comunicare cu Europa
 
Ceremonie festivă ieri la Liceul Pedagogic din Buzău, unde a fost primită o delegație de elevi și profesori, veniți la ultima mobilitate din cadrul unui program Comenius. Luni a avut loc primirea oaspeților care au beneficiat de un scurt program artistic oferit de cîțiva dintre talentații liceeni buzoieni, urmînd ca zilele următoare, elevii și profesorii implicați în proiect să viziteze Muzeul satului din Sibiu.  Tema acestei mobilități o constituie deprinderea elevilor cu dansul și portul popular românesc. Intitulat Bridges Poduri activitățile proiectului  s-au axat pe artă, sport, istorie, geografie și mijloace media. Prin intermediul acestui program, copiii din cele 6 țări europene au avut ocazia de a se cunoaște, a se împrieteni și a lua contact cu alte civilizații. Fiecare unitate de învățămînt implicată în proiect a desemnat un grup de elevi care să participe la deplasări, principalul criteriu fiind aptitudinile și abilitățile solicitate de fiecare mobilite în parte.  Adolescenții cu vîrste între 14-16 ani au profitat de șansa unică de a cunoaște în cadrul deplasărilor de cîte 5 zile un alt mediu de viață, cu un alt sistem educațional.

Prietenii din Europa
Proiectul Comenius a debutat încă din 2010, presupunînd mobilități în fiecare țară membră a proiectului. Așadar, aceasta este etapa finală, ultima mobilitate în care, elevii din Suedia, Germania, Polonia, Grecia și Italia, au venit la prietenii lor români. "Proiectul se numește Bridges și e vorba desigur de poduri culturale, legături spirituale care se stabilesc între popoarele noastre și se decid legăturile Uniunii Europene. Această ultimă mobilitate de la Buzău va evalua întregul proces din ultimii doi ani. De fapt, prin aceste activități s-au stabilit legături între elevii noștri și cei din alte 5 țări europene. Elevii au locuit în casele colegilor lor, la părinții acestora, au văzut cum se comportă în mediul familial, obiceiurile pe care le au, și au învățat cum să construiască aceste legături între toate popoarele", a declarat Constantin Coman, directorul Liceului Pedagogic.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU