Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 4115 > Educational Nr. 4115 de vineri, 3 februarie 2012  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Zăpada și viscolul au făcut prăpăd!


134 de școli închise vineri

Buzăul are cele mai multe școli și grădinițe închise

articol de: Mirela DUMITRU
Mii de copii din 134 de școli și grădinițe din județ s-au aflat și vineri în vacanță forțată din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. Potrivit raportărilor Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, în 29 de județe activitatea instituțiilor de învățămînt a fost afectată de temperaturile scăzute și ninsoare. Dintre acestea, situația cea mai gravă s-a înregistrat la Buzău, unde 134 unități de învățămînt și-au suspendat activitatea, în Alba, 51, iar la Botoșani  47 de școli și grădinițe au fost închise. Ninsoarea și vîntul care a suflat cu putere au determinat vineri conducerea mai multor unități de învățămînt buzoiene să decidă suspen­darea activității sau reducerea programului.

Școlile din 26 de comune au fost închise
Dacă joi erau închise numai 16 școli și grădinițe, vineri numărul instituțiilor de învățămînt a ajuns la 134 din 26 de localități buzoiene "Unitățile școlare închise s-au aflat pe rutele Rîmnic-Brăila și Buzău-Urziceni, dar și în localitățile Glodeanu Siliștea, Glodeanu Sărat, Smeeni, Florica, Amaru, Balta Albă, Largu, Blăjani, Costești, Pogoanele, Bălăceanu, Ziduri, Ghergheasa, Movila Banului, Robeasca, Cochirleanca și la Grup Școlar Industrial Rîmnicu-Sărat unde elevii nu au putut veni la școală, majoritatea fiind navetiști", a declarat inspectorul general școlar Florina Stoian. Și la liceele din municipiu au fost înregistrate probleme deoarece elevii navetiști nu au putut veni la cursuri, iar pentru cei care au reușit totuși să ajungă la școală s-a decis scurtarea programului ca să poată ajunge mai repede copiii acasă.

Cursurile ar putea fi suspendate și luni
Dacă condițiile meteo nu se vor îmbunătăți pînă luni, atunci nu este exclusă măsura prelungirii deciziei de suspendare a activității unităților școlare și luni. "Aceste școli sînt închise astăzi (n.r. vineri), vedem cum va evolua vremea. Dacă vremea va evolua în condițiile actuale, atunci sigur aceste școli vor rămîne închise. Mă aștept ca pînă luni să mai fie închise alte școli, chiar și cele din municipiu deoarece sînt mulți copii navetiști care nu pot ajunge la școală", a precizat inspectorul general școlar Florina Stoian. Pentru a preveni problemele legate de lipsa căldurii în sălile de clasă, ministrul Daniel Funeriu a solicitat Inspectoratelor Școlare să ia deciziile care se impun și să evite expunerea la frig a elevilor sau profesorilor. De asemenea, li s-a cerut profesorilor să țină legătura cu părinții pentru a se asigura că toți elevii au ajuns cu bine la școală.

 

COMENTARII

cici:
dezapezire
primaria com.cernatesti de ce nu pune la dispozitie utilaje de dezapezit in localitatea aldeni unde zapada ajunge pana la brau pe ulitile satului
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU