Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3222 > Educational Nr. 3222 de vineri, 27 februarie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 19

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Drobul de sare:


Profesorii, din nou umiliți

Prin cancelarii, aerul de grevă încinge spiritele

articol de: Sorin Dinco

Deși un document oficial al Ministerului Educației pre­vede negru pe alb că sporurile salariale actuale ale cadrelor didactice nu sînt retrase, iar ministrul Educației dă ­asi­gurări că va urma o majorare salarială de 33%, la urechile dascălilor ajung alte vești, cum că nu vor mai beneficia nici de salariu de merit și nici de gradație, iar ajutorul financiar pentru achiziționarea de cărți, se va da în funcție de vîrstă. În acest timp, sindicaliștii nu mișcă în front, iar simplii membri fac speculații privind șansele de declanșare a protestelor.

Pe hîrtie și în intenții, umilință totală
Presa centrală a lansat știrea că dascălii care au depășit vîrsta de 35 de ani "s-ar putea" să nu mai primească cei 100 de euro de care beneficiau anual pentru achiziționarea materialelor didactice. Posibilitatea unei astfel de enormități este legată de existența unui proiect de ordonanță de urgență. Astfel, dreptul anual la 100 de euro pentru cărți de specialitate, dar din 2007, ar putea fi retras, lucru pe care sindicaliștii îl comentează ca pe o discriminare și atît. Dacă din discuțiile cu sindicaliștii aflăm că un protest în acest sens nu este încă dorit de membrii cotizanți, în cancelarii supărarea este mare, pentru că profesorii nu mai disting între un proiect în discuție și o ordonanță emisă de Guvern.

Promisiuni aberante cu preț piperat
Cadrele didactice buzoiene nu și-au primit nici al 13-lea salariu, condiții în care nu mai cred nici în asigurarea sindicală că banii vor veni la începutul lunii martie. Mai mult, prin tîrg se aude că, la o ședință a contabililor din rețeaua școlară, s-a vorbit și despre retragerea sporurilor salariale, deși documentele oficiale neagă o astfel de catastrofă. Pe de altă parte, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, negociază cu sindicaliștii aplicarea Legii 221, situație unică și posibilă numai în învățămînt, condiționînd majorarea salarială de 33% de elaborarea, acceptarea și aplicarea unor criterii de performanță, conform cărora cadrele didactice se vor autoevalua, ținînd cont și de părerea colegilor de catedră, a părinților și a elevilor.

 

COMENTARII

elena:
al 13-lea salariu
nu am primit nik se mai da sau nu!?! nu sunt de acord k numai educatoarelesa primeasca cei 33% pt ca si eu lukrez ininvatamant

si ar trebuii sa beneficiez de aceste mariri avand salariul de 500 lei ka ingrijitor copii.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU