Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3191 > Educational Nr. 3191 de joi, 22 ianuarie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 18

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Ene, obedient sau ironic

Două vorbe rostite de ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, într-o vizită prin Focșani, au fost transformate imediat în literă de lege de către inspectorul școlar general Dumitru Ene. Astfel, șeful Inspectoratului Școlar a cerut școlilor să spună cîți dintre părinți sînt dispuși să facă de pază în incinta unității școlare în care învață copiii lor. Situația e puțin interpretabilă, pentru că liberalul Ene e posibil să reacționeze așa în fața șefei lui pesediste și dintr-o ironie mascată de o intenție bună. O fi obedient sau bășcălios? Că părinți paznici în școli nu va găsi nici cît să se laude cu gestul în fața șefei.
(S.D.)

Doarme caraula-n post?
În aceeași ordine de idei, Inspectoratul Școlar a chemat la apel toți directorii de școli, pentru o ședință care se va desfășura astăzi, la Colegiul Eminescu. Problema luată în brațe, securizarea unităților de învățămînt, agitație creată în urma ultimelor evenimente nefericite din mediul școlar. În plus, pentru județul Buzău, securizarea școlilor chiar este o problemă, pentru că din ele au început să dispară rețele de calculatoare, iar tentativele de furt din incintele școlare devin un fenomen.
(S.D.)

Agitație cu efecte benefice
Fără un prefect încă negociat și numit pe funcție, agitația din instituțiile publice crește la cote maxime. Așa se întîmplă și în Inspectoratul Școlar, pe unde nu mai găsești picior de șef, mai toți fiind cu treburi de aranjat pe teren. Efectele benefice ale agitației sînt un comportament mult mai uman față de subordonați. Deodată au devenit, ni se spune, mai comunicativi, mai politicoși și binevoitori. Evident, din moment ce știi că mai ai puțin și trebuie să te întorci în opoziție, de la catedră sau din cancelarie. Luați circ. Pîinea e mai scumpă.
(S.D.)

 

COMENTARII

tliya:
Ridicol
Penibil ultimul articol! :))

Asta da jurnalism!!! Sunteti asa de plin de dvs, d-le D.! Un adevarat exemplu pt. elevii dvs... Asa ii invatati sa fie si ei, nu? Niste obraznici care nu-si vad lungul nasului si cauta in gradina altuia sa moara capra vecinului...

Sa aveti sanatate ca-i mai buna decat toate!
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU