Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3176 > Educational Nr. 3176 de luni, 5 ianuarie 2009  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 18

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Olimpiada la română

Etapa județeană a olimpiadei de limba și literatura română pentru elevii de gimnaziu și liceu va avea loc pe data de 10 ianuarie 2009 în intervalul orar 10.00- 12.00, timpul de lucru fiind de 2 ore pentru clasele VII- VIII și de 3 ore pentru clasele IX- XII. Subiectele și baremele de notare sînt elaborate de inspectorii generali de limba română din cadrul Ministerului Educației, Cercetării și Tineretului și sînt transmise Inspectoratului Școlar în ziua de 9 ianuarie. Rezultatele vor putea fi cunoscute în perioada 16-18 ianuarie, primii elevi fiind reprezentanții județului la etapa națională.

De Paște la Olimpiadă
Anul acesta Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului a programat etapa națională la olim­piada de astronomie chiar în ziua de Paște. Astfel, elevii claselor VI- XI, participanți la olimpiadă vor petrece Sărbătorile Pascale departe de familie. Deși astfel de cazuri au mai fost întîlnite, principalul motiv al acestor stabiliri fiind faptul că elevii sînt în vacanță, aceștia speră ca acest program să fie schimbat și să se poată bucura de Paște, acasă împreună cu familiile lor.

Program educațional
După renumitul program educațional "este cool să vorbești corect", elevii din clasele II- IV vor fi educați cum să păstreze apele curate. Programul ecologic "Să păstrăm apele curate" este susținut de Administrația Națională Apele Române care a lansat o carte dedicată elevilor. Aceasta din urmă poartă titlul de "Peripețiile lui Ovi" și este o carte de educație ecologică ce relatează pățaniile unui pește ajuns din întîmplare în ape poluate. Acolo, el întîlnește specii noi precum "PETși" și "meDOZE", specii apărute din cauza ignoranței oamenilor.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU