Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3166 > Educational Nr. 3166 de luni, 15 decembrie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 18
Țara, o miză pierdută la poker

de Radu Tudor
Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Circ și pîine:


Lupte teribile și telefoane disperate

Prezentăm "filmul" unei răsturnări de situație în disputa pe funcția de director adjunct, la Colegiul Tehnic

articol de: Sorin Dinco

"La Colegiul Tehnic situația trebuie rezolvată legal", ne scrie același profesor reprezentant în Consiliul de administrație al liceului, în care Dumitru Ene, inspector școlar general, a mutat lupta pentru păstrarea candidatului favorit pe funcția de director adjunct. Azi, prezentăm un rezumat al "filmului" acțiunilor care au dus la o răsturnare spectaculoasă de situație. Reamintim că în Colegiul Tehnic, Adriana Rîmniceanu și Elena Suditu (ultima fiind favorita lui Dumitru Ene) își dispută una dintre cele două funcții de directori adjuncți, după ce ambele au rea­lizat peste punctajul minim de promovare a concursului, situație în care Consiliul de admi­nistrație al liceului decide cine va fi ocupantul funcției.

Aparițiile rușinoase în presă instaurează, cel puțin formal,legalitatea
După ce, în ședința Consiliului de administrație din 5.12.2008, scorul a fost egal, directorul Eugen Dalaban convoacă din nou consiliul în 11.12.2008 cu o ordine de zi care nu prevede controversa legată de modul nestatutar în care s-a votat cu o săptămînă în urmă. În materialul trimis recent la redac ie se notează: "Este prima dată cînd, datorită articolelor din presă, ședința pare convocată legal fiind transmise și invitații scrise reprezentantului Primăriei precum și așa-zisului reprezentant al Comitetului de părinți. La ședință însă apar surprize, semn că profesorii și comunitatea locală doresc intrarea în legalitate: deși directorul avea obliga ia să invite și reprezentantul Consiliului Local, nu face acest lucru; reprezentantul Consiliului Local se prezintă la ședință și îi solicită directorului explicații privind faptul că nu a fost invitat la sedințele de pînă acum, subliniind că este deosebit de revoltat să afle din presă despre problemele apărute la Colegiul Tehnic." Urmează un tir prelungit al verificărilor legalității reprezentării în consiliul de administrație a tuturor celor prezenți. Se constată, într-un final, că "domnul Vișan" și "elevul Modruj", doi dintre cei care au votat în prima ședință pentru Elena Suditu, nu sînt reprezentanți statutari.

Telefoane disperate după "don general"
Rămas fără sprijinul celor doi "reprezentanți", "domnul director Dalaban își cere scuze pentru faptul că ­i-a chemat degeaba și îi roagă să plece". Apoi, "reprezentantul Consiliului Local solicită includerea în ordinea de zi la punctul 3 (alte probleme) a votului Consiliului de administra ie pentru alegerea directorului adjunct, arătînd că, în ședința anterioară, votul pentru postul de director adjunct a fost 6-6 și, practic, consiliul de administrație nu a ales un director adjunct". și, bineînțeles, "domnul director Dalaban spune că trebuie să-l anunțe pe inspectorul general Ene", iar "reprezentantul Consiliului Local îi reamintește că doar Consiliul de administrație este organismul care trebuie să ia decizii în școală". Se acceptă includerea pe ordinea de zi și, pînă la trecerea la vot, se discută problemele conform ordinii, timp în care "doamna directoare Suditu iese de cîteva ori pe hol cu telefonul mobil și vorbește foarte agitată la telefon. La un moment dat, se încuie în baie  i vorbe te la telefon. Contabila șefă iese și ea de cîteva ori, vorbește cu doamna Suditu și se agită continuu. Doamna Suditu intră în sala de ședință și îi spune domnului director Dalaban că a fost sunat (pe telefonul mobil al doamnei Suditu!!!). Domnul Dalaban iese afară și este auzit răspunzînd cu "domnule inspector general"!!!! Domnul Dalaban revine în sală, dar este fff afectat."

Iese exact pe dos decît se pregătise
"În momentul în care se trece la votul pentru desemnarea directorului adjunct, doamna contabilă șefă anunță că trebuie să plece 10 minute și părăsește!!! unitatea școlară fără să fi primit acceptul domnului Dalaban de a pleca (va reveni mult mai tîrziu, după 2 ore) lăsînd pe toti membrii consiliului de administrație cu gura căscată". La vot, iese exact pe dos: Adriana Rîmniceanu ia 6 voturi (cei 4 profesori prezen i, directorul adjunct Harabagiu  i reprezentantul Consiliului Local), iar Elena Suditu obține 3 voturi (directorul Dalaban, ea însăși și reprezentantul Primăriei). Consiliul de administratie constată că, potrivit metodologiei, Adriana Rîmniceanu este aleasă director adjunct și se consemnează decizia în caietul de procese verbale.
A doua zi, vineri, 12 decembrie, "la prima oră, directorul Dalaban, doamna Suditu și doamna contabilă!! s-au prezentat la domnul inspector general Ene. Împreună cu dînșii era și domnul inginer Cristescu, liderul de sindicat al unității și cunoscut membru al PNL. Aflînd aceste lucruri, profesorii sînt revoltați.

O primă concluzie
Materialul citat arată, în finalul lui, cum liderul de sindicat nu și-ar face datoria de simplu observator. Conform legii, directorul Colegiului Tehnic, Eugen Dalaban, are obligația să anunțe comisia de concurs de la I.Ș.J. în termen de 3 zile cu privire la candidatul care a fost ales de Consiliul de administrație. Temerile că "ingineriile" lui Ene și compania ar putea zădărnici mica victorie de consiliu, obținută de dascălii care o agreează pe Adriana Rîmniceanu, se justifică în tot contextul creat de responsabilii I.Ș.J.

 

COMENTARII

ana:
niste sacali
totul pentru indemnizatie.

sporul de calculator e de 15% - nu se poate asa ceva cat sporul de doctorat - sa lucrezi pe calculator e o obligatie - nu trebuie sa te plateasca pt. asta.pe casierele de la banci nu le platesc ca folosesc calculatorul.

sa se elimine ori sa se dea la toti.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU