Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3161 > Educational Nr. 3161 de miercuri, 10 decembrie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 18

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

"Ochiul critic al liceelor"

Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățămîntul Preuniversitar a lansat proiectul "harta națională a riscului educațional". Ea presupune postarea pe internet a informațiilor referitoare la abandonul școlar, la rezultatele proaste de la examene, la pregătirea mai multă sau mai puțină a profesorilor, la rata de angajare a absolvenților etc. Astfel orice părinte sau elev poate afla atît defectele cît și calitățile unității de învățămînt preuniversitar. Ministerul Educației, Tineretului și Cercetării nu a aprobat deocamdată lista cu informațiile ce vor fi publicate.
(C.L.)


Seminar pentru sistemul educațional românesc
În luna decembrie, timp de 5 zile, profesori, studenți și elevi cu vîrste cuprinse între 15 și 25 de ani vor putea participa la un seminar de training și formare profesională în metode de predare. Proiectul este realizat de către UNICEF România și are ca scop perfecționarea educației școlare punîndu-se baza pe resurse umane de valoare și metode non-formale. Toți participanții sînt liberi să vină cu idei noi care să aducă îmbunătățiri modulelor psihope­dagogice din facultăți. Vor avea loc de asemenea cursuri de management pentru ca viitorii manageri să poată realiza proiecte de succes.
(C.L.)


Educație umanitară
Ieri, cinci familii din localitatea Ciuta, județul Buzău, au primit ajutoare materiale și alimentare din partea Crucii Roșii Buzău. Acestea provin din contribuțiile buzoienilor aduse pentru sinistrații inundațiilor din Moldova, ce au ajuns la depozit după terminarea campaniei. Familiile se confruntă cu sărăcia, boala și șomajul, iar victimele lor sînt copiii acestora. Datorită bunăvoinței unor oameni, care s-au gîndit și la nevoile altora și au dat o lecție de umanitarism, copiii acestor familii se vor bucura de sărbători.
(C.L.)

 

COMENTARII

ionescu:
Agenţia
Agentia aceasta mănâncă banii noştrii de pomană.Informaţia computerizată este obligaţia ispectoratelor şcolare,instituţii aflate intr-o criză fără sfârşit din 1980.Scolile,având în vedere marile investiţii în dotare facute din 1999 şi până în prezent,trebuiau să aibă fiecare site racordat la internet şi la o bază de date a ministerului,accesibilă tuturor.

Agenţia pomenită şi găgăii din fruntea ei s-au trezit acum din somn că vine schimbarea şi trebuie să arate şi ei că fac ceva.Dacă în ultimii patru ani ar fi înţeles ce rost au reformau învăţămantul!
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU