Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3161 > Educational Nr. 3161 de marti, 9 decembrie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 18

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Au sărbătorit literatura


Elevii Seminarului Teologic au omagiat poezia

Pe 6 decembrie a avut loc la București cenaclul itinerant "Cuvîntul Călător" ce a reunit participanții la tabăra națională de creație literară Bisoca 2008

articol de: (C.L.)

La această întîlnire a cenaclului au fost prezenți elevi și profesori din 11 licee din 7 județe printre care și elevii Seminarului Teologic din Buzău însoțiți de profesoara Oana Pleșea.
Scopul acestei întîlniri a fost descoperirea unor talente noi și exersarea spiritului critic. Elevii și-au prezentat creațiile literare așteptînd apoi să fie criticați de către ceilalți colegi și de profesori. Concluzia lor a fost la finalul ședinței aceea că prin scris își pot exprima sentimentele, că imaginile create prin cuvinte pot ridica sufletul unui om, dar nu oricine are talentul creației. De asemenea, ei au mai realizat împreună cu profesorii un poem colectiv de 52 de versuri care încep cu același cuvînt: "creația".
După terminarea orelor literare elevii au mers la centrul de plasament Sfînta Macrina din București unde au împărțit cadourile aduse de fiecare liceu. Copii centrului de plasament au fost încîntați, dat fiind faptul că de Sfîntul Nicolae nimeni nu își mai anunțase sosirea și au ascultat colindele elevilor. După această vizită, elevii și profesorii au asistat la aprinderea luminilor de Crăciun din București, mergînd apoi la teatru unde și-au cultivat în continuare pasiunea pentru literatură.
Poveștile și impresiile elevilor buzoieni si ale profesoarei Oana Pleșea le veți putea afla Joi pe Focus TV de la 18.30 în cadrul emisiunii "Ora de învățămînt" unde vor fi invitați.

 

COMENTARII

tliya:
Felicitari
Sincere felicitari d-nei profesoare Oana Plesea!

Este un adevarat dascal! Sa ii dea Dumnezeu sanatate sa poata darui si multor altor generatii dragostea de literatura care ii creste in suflet!

Ma surprinde insa ca acest ziar mai publica si subiecte care fac cinste invatamantului. In general, la capitolul invatamant acest ziar nu prea face decat sa improste cu noroi...Si culmea... zice-se ca cel care scrie articolele ar fi tot coleg cu noi...banuiesc ca e cam frustrat... Rusinica!!!
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU