Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3150 > Educational Nr. 3150 de joi, 27 noiembrie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 18

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Meciuri pe aceeași temă:


Starea dezastruoasă a învățămîntului

Ieri, la Consiliul Județean s-a prezentat raportul de activitate pe anul școlar 2007-2008

Starea dezastruoasă a învățămîntului
 

Starea învățămîntului buzoian este jalnică. Prea puțini bani pentru lucrările de infrastructură, întîrzieri la plata constructorilor, educație de calitate îndoielnică din cauza procentului mare de profesori suplinitori aflați la catedră și note slabe la examenele naționale ale elevilor. Acestea sînt aspectele constatate, ieri, de șeful Consiliului Județean Buzău, în urma ședinței în care reprezentantul Inspectoratului Școlar Județean (I.Ș.J.) a prezentat raportul de activitate pe anul școlar 2007-2008.

Nu avem cu cine...

Deși foarte subțire întocmit, în varianta prescurtată prezentată la ședința ordinară de ieri, a Consiliului Județean (C.J.) Buzău, raportul de activitate pe anul școlar 2007-2008 și-a asumat o parte din punctele de vedere critice, exprimate în ultima vreme de mass media locală și națională. Astfel, capitolul "Puncte slabe" a cîștigat îngrijorător în proporții, față de capitolul "Puncte tari", iar reprezentantul Inspectoratului Școlar Județean, Dumitru Ene, pare să dea vina pe factori exteriori managementului școlar, cînd vine vorba că-și face "autocritica". Așa, aflăm, printre primele "puncte slabe", că dascălii nu se implică în activități extrașcolare, iar mai jos, pe aceeași listă a punctelor slabe, citim că dascălii care se implică în activitățile extrașcolare nu sînt suficient recompensați.

Adevărul e dincolo de... campania electorală

Printre cifre și tabele care nu spun nimic, conducerea I.Ș.J. a lansat în ședința de ieri un motiv excelent pentru președintele Consiliului Județean de a critica starea învățămîntului. Victor Mocanu s-a arătat foarte îngrijorat de stadiul deloc avansat al lucrărilor din cele aproape 200 de șantiere din rețeaua școlară buzoiană, vina purtînd-o Ministerul Educației care, prin I.Ș.J., trebuia să plătească firmele constructoare la timp. Din cauza întîrzierilor la plată, constructorii au amînat și chiar abandonat lucrările. Totodată, șeful C.J. arată că trebuie o implicare specială în titularizarea cadrelor didactice, procentul de aproape 30% prof­esori suplinitori fiind o explicație pentru calitatea îndoielnică a serviciilor educaționale. Un alt aspect criticat a fost cel al rezultatelor deloc măgulitoare ale elevilor, de la examenele naționale. Pe scurt, raportul pe anul școlar 2007-2008 nu a sclipit deloc în curtea Consiliului Județean.

 

COMENTARII

ionut:
Analiza SWOT
este jenant faptul ca un profesor de economie, cum este dl. ene, NU STIE sa intocmeasca o analiza SWOT. daca ai si un minim de cunostinte, ar trebui sa-ti dai seama de urmatoarele aspecte:1. punctele tari si punctele slabe trebuie identificate ca internalitati ale sistemului si nu asa cum se afirma, ca ar fi "din afara" lui.2. riscurile si oportunitatile sunt exclusiv externalitati ale sistemului analizatintr-adevar, cand faci o analiza serioasa, in care sa vezi cati dintre absolventi intra in sistemul de invatamant, afirmatia N-AI CU CINE este pe deplin justificata.ceea ce, insa, nu se poate justifica asa usor este motivul pentru care tinerii, cu adevarat pregatiti, parasesc sistemul.si numai banii sunt de vina, asa cum ar fi tentati unii sa spuna...si, cum sunt constient de faptul ca se vor gasi cate unii care sa arunce cu piatra, i-as provoca printr-o intrebare: care ar fi motivele pentru care un tanar absolvent ar dori cu ardoare sa devina cadru didactic?multumesc,ionut
nelu:
Demisia
Demisia Ene Dumitru si alti trepadusi (Cristiana Stoica).

Nu ne este frica - ne apara Sorin Dinco.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU