Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3143 > Educational Nr. 3143 de miercuri, 19 noiembrie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 18
Competiție politică inutilă

de (Radu Tudor)
Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Responsabilitățile metodistului

Tot pentru reușita inspecțiilor de tip R.O.D.I.S.

articol de: (N.S.)
Metodistul stabilește obiectivele și strategia generală de dezvoltare profesională a cadrului didactic. În această strategie de acțiune, metodistul: oferă modele practice și eficiente pentru activitatea didactică și extradidactică; observă activitatea didactică și extradidactică; realizează activități didactice și extradidactice în echipă cu stagiarul; asigură asistență pedagogică pentru proiectarea activității profesionale; asigură feedback constructiv pentru toate aspectele activității profesionale ale cadrului didactic asistat; oferă consiliere atunci cînd e nevoie și după un orar stabilit de comun acord, referitor la aspecte ale managementului claselor de elevi, autoevaluare și celelalte roluri care îi revin în calitate de consilier al cadrului didactic. În vederea aplicării planului de acțiune, metodistul va avea în atenție următoarele: să faciliteze integrarea cadrului didactic în cultura organizațională a școlii respective; să-l sprijine în demersurile sale de cunoaștere a profesiei; să contribuie la punerea în lumină a calităților educatorului; să se constituie în model de profesor entuziast. Metodistul va urmări permanent rezultatele acțiunilor și progresului stagiarului în raport cu obiectivele propuse și cu standardele pentru definitivare, gradul II și gradul I. Metodistul trebuie să completeaze o fișă de progres a stagiarului, în care va include evaluarea periodică realizată de director, de șeful de catedră, de formator și de inspector. Fișa trebuie să conțină de asemenea nota (confidențială) propusă de metodist, susținută cu argumente, precum și concluziile despre activitatea profesională de ansamblu a cadrului didactic. Metodistul sprijină cadrul didactic în selectarea pieselor pe care să le includă în portofoliul său și care vor fi luate în considerare în procesul de evaluare. Metodistul evaluează elementele din portofoliu, pe baza criteriilor specifice, propune o notă (confidențială) și o înregistrează în raportul final pe care îl elaborează asupra întregii activități a cadrului didactic. Acestea sînt așteptările (explicit formulate), pe care trebuie să le probeze un metodist în activitatea sa cu cadrele didactice, pentru a se considera că își îndeplinește îndatoririle profesionale la un nivel calitativ acceptat...

 

COMENTARII

valentin:
comada politica
tote sunt bune daca comanda de sus este unda verde, daca nu poti face praf pe oricine.

Sunt inspectori si profesori exceptionali care au fost facuti praf la aceste inspectii deoarece asa a fost comanda de sus.

Nu se respecta in tara asta nimic - pentru ca cei mai multi sunt supusi intru totul sefului si executa orbeste ce spune acesta.

Nu mai sunt nici prieteni adevarati - nu mai e nimic de valoare.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU