Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3097 > Educational Nr. 3097 de vineri, 26 septembrie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 18

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Doar la cîteva școli s-au primit tichetele cadou

articol de: Angela MĂRĂCINE
Doar la cîteva școli s-au primit tichetele cadou
 
Tichetele cadou în valoare de 350 de RON trebuia acordate cadrelor didactice încă de la 10 septembrie, așa cum promisese primarul Constantin Boșco­dea­lă, dar, nici pînă în prezent, multe din cadrele didactice buzoiene nu au primit nimic. Toată lumea așteaptă, mai ales că aceste tichete ar trebui acordate și în luna octombrie, de Ziua Internațională a Educației.

Primăria nu  s-a ținut de cuvînt

Ceilalți dascăli din școlile care aparțin de Primăria municipiului Buzău așteaptă ca poate, poate, pînă la urmă să intre și ei în posesia acestor bonuri. Cristache Bratu, secretar executiv al Sindica­tului Învățămîntului, ne-a spus că e probabil ca această problemă să fie dependentă de bugetul Primăriei și va rămîne de văzut ce se va rezolva, iar dacă se vor rezolva aceste probleme, ele vor fi relatate. Problema mai mare este că unii dascăli sînt foarte supărați din această cauză și acest lucru ar putea conduce la un protest din partea lor. Pînă acum, doar școlile care sînt finanțate de Consiliul Județean au reușit să admi­nistreze buget pentru acordarea acestor tichete. Personalul din aceste școli ­și-au primit drepturile materiale.

De pe o lună pe alta

Bugetarii care sînt părinți ar trebui să primească și bonuri de creșă în valoare de 300 de RON, folositoare copiilor care merg la unități de învățămînt preșcolare. În acest sens, la creșele din Buzău nu se prea folosesc acest fel de tichete, iar părinții rămîn cu gura căscată atunci cînd aud acest termen. Secretara Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 9 din Buzău ne-a spus că acolo nu se primesc astfel de tichete. Bonurile care ar fi trebuit să fie primite în luna septembrie se vor acorda, probabil, în luna octombrie. De Ziua Internațională a Educației cadrele didactice trebuie să primească un alt pachet de tichete cadou, iar profesorii nu le-au primit nici măcar pe cele de la începutul anului școlar. Poate că o să le primească pe toate la sfîrșitul școlii.

Ministerul are grijă doar de cine vrea

Instituțiile care aparțin de Ministerul Educației au fost norocoase. Personalul din Inspectoratul Școlar Județean, din Casa Corpului Didactic sau Clubul Copiilor, au primit și ei aceste tichete. Restul angajaților din învățămînt vor aștepta cadourile primarilor și, vorba unui dascăl: "cadouri de navete neplătite, săli frigu­roase, lipsă de respect și nesimțire. Problema este că dascălii tac și se complac în situație, fără să își ceară drepturile care li se cuvin, mai ales atunci cînd mulți dintre ei nici măcar nu și le cunosc așa cum ar trebui".

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU