Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 3072 > Educational Nr. 3072 de joi, 28 august 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Goana după diplomă

articol de: Angela Mărăcine
Cei peste 1.100 de elevi īnscrişi pentru sesiunea de toamnă a Bacalaureatului au sus­ţinut miercuri, 27 august, ultima probă din cadrul examenului, fie ea scrisă sau practică. Examenul a īnceput la ora 9, iar mulţi dintre candidaţi au ales să susţină ultima probă a Bacalaureatului la educaţie fizică şi sport. Īn centrele de examen a fost obligatorie pre­zenţa personalului medical avizat care să asigure, īn caz de acci­dentări, supraveghe­re medicală autorizată şi apă potabilă pentru elevi. Īnsă nu a fost cazul, pentru că, din fericire, nu s-a constatat nici un accident.

Nu au fost eliminaţi de la sport

Conform datelor prezentate de Paul Negoiţă, inspector general adjunct īn Inspectoratul Şcolar Judeţean, ieri au fost prezenţi 231 de candidaţi, din numărul total de 283 īnscrişi. Nu a fost eliminat nici un elev īn decursul ultimei probe, dar la celelalte probe au fost prinşi copiind trei candida i, aceştia fiind eliminaţi din examen. La proba de educaţie fizică s-au luat note cuprinse īntre 7 şi 10, doar 25 dintre candidaţi reuşind să obţină nota maximă. Astfel, se constată īn finalul sesiunii că, īn a doua sesiune a Bacalaureatului s-au prezentat majoritatea celor care au picat sesiunea din iunie-iulie, lor adăugīndu-li-se peste 230 de candidaţi proveniţi din rīndul celor care au absolvit liceul doar după examenele de corigenţă.

Emoţii pīnă la afişarea notelor

Unii candidaţi, mai timizi sau mai nesiguri pe ceea ce au făcut la probele scrise, au mari emoţii pīnă se vor afişa listele cu notele pe care le-au luat la diferitele discipline de examen. Ei spun că subiectele au fost destul de grele şi că nu cred că vor fi admişi nici de data asta. Unii mai optimişti au afirmat că, chiar dacă subiectele au fost grele, speră să treacă şi de hopul ăsta şi să meargă mai departe. Alţii, mai oportunişti, şi-au pus bazele īn indulgenţa profesorilor, care speră ca de data asta să fie mai binevoitori cu ei. Nemulţumiţii de notele primite vor putea depune contestaţii īn centrele de examen vineri, 29 august, după aflarea rezultatelor iniţiale. Notele obţinute īn urma depunerii contestaţiei se vor afişa luni, 1 septembrie. Cei care nu vor fi mulţumiţi de notele obţinute după contestaţii, se pot adresa Inspectoratului Şcolar, pentru o analiză mai amănunţită a lucrării īn cauză.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU