Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2877 > Educational Nr. 2877 de marti, 8 ianuarie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17
Aroganža Americii

de Ion CRISTOIU
Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Lupta cu primarul Boşcodeală

articol de: SORIN DINCO
Deşi īn multe localităţi din ţară s-au făcut plăţi īncă din luna decembrie a anului trecut, īn contul salariilor pe decembrie, al tichetelor cadou şi chiar al celui de-al 13-lea salariu, cadrele didactice din munici­piul Buzău stau cu mīna īntinsă către primarul Constantin Boşcodeală. Edilul nu vrea - şi īşi justifică atitudinea īncărcīndu-se de extrase din legi şi regulamente - să fie "prieten" cu profesorii, deşi, personal, nu este foarte departe de această breaslă.

La Buzău e mai "cu moţ"
Ieri, īn prima zi după reluarea cursurilor semestrului I, prin cancelarii, dăscălimea se īntreba ce, cum şi cīnd vor primi banii pe munca prestată şi bonificaţiile legale. De la Sindicatul din Īnvăţămīntul Preuniversitar (S.Ī.P.), am aflat că, īn judeţ, plata salariilor pe luna decembrie a īnceput laolaltă cu plata celui de-al 13-lea salariu. Ion Dobre, lider S.Ī.P., ne-a decalarat, ieri: "Ultimul caz īn care am intervenit şi ne-a bucurat reacţia pozitivă a economiştilor de la Trezorerie, a fost īn favoarea profesorilor de la Poşta Cīlnău. Ne-au sesizat că vineri trebuiau să īşi īncaseze salariile şi se īntīrzia. Am dat telefoane la Trezorerie şi ni s-a răspuns amabil, ba s-a făcut şi plata unui avans la cel de-al 13-lea salariu. Īn tot judeţul se fac plăţile salariului al 13-lea, numai īn municipiul Buzău nu."

Sindicaliştii, īn pichet sau pelerinaj la Palatul Comunal
Tot ieri, Ion Dobre susţinea că va continua eforturile sindicale de a-l īndupleca pe Constantin Boşcodeală şi de a-l convinge să mai citească īncă o dată legile privitoare la drepturile salariale ale profesorilor. Mai ales după eşecul lamentabil al unor discuţii amicale pe care sindicaliştii le-au purtat cu edilul-şef cu o săptămīnă īnainte de Crăciun, īn cadrul cărora primarul le-a promis nu numai că va da salariile pe decembrie dascălilor, ci şi tichetele-cadou. Despre acestea din urmă, liderul S.Ī.P. spune: "Ştim că se dau īn mai multe judeţe. Vrem să reluăm discuţiile cu domnul primar, pentru că avem şi noi varianta noastră". Tichetele cadou au fost negociate pentru 6 evenimente de peste an, iar primarul se arătase, la primele discuţii, foarte receptiv la ce­re­rea profesorilor de a acorda o sumă echivalentă a 350 lei de persoană, pentru 1 Decembrie şi Crăciun. Ulterior, īnsă, Constantin Boşcodeală a emis o notă către instituţiile bugetare din municipiu, prin care arăta că "legea şi regulamentele" nu īi dau voie să facă astfel de plăţi.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU