Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2873 > Educational Nr. 2873 de joi, 3 ianuarie 2008  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 17

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Artificii în rețeaua școlară

articol de: Sorin DINCO

Contestarea și verificarea rezultatelor de la tezele cu subiecte unice pe țară, majorările salariale și acordarea celui de-al treisprezecelea salariu, alte patru săptămîni de cursuri înainte de vacanța intersemestrială și pregătirea variantelor de subiecte pentru examenul de bacalaureat sînt cele mai așteptate evenimente din debutul lui 2008.

Contestate sau controlate

Deși cursurile vor fi reluate din pripă, luni, 7 ianuarie, elevii urmînd să se întoarcă în sălile de clasă, din primul semestru nu au mai rămas decît patru săptămîni de cursuri, vacanța intersemestrială începînd pe 2 februarie. În această perioadă, cele mai așteptate evenimente sînt clarificarea situațiilor finale la tezele cu subiect unic pe țară, susținute între 5-14 decembrie, la matematică, istorie/geografie și română, de către elevii din clasele VII-VIII. Notele au fost destul de mari în comparație cu procentul de promovare a testelor naționale din anii precedenți, admiterea la liceu din vara anului care a început putînd fi compromisă din cauza unei eventuale supraevaluări a elevilor. Județul Buzău este în topul notelor mari, însă avem semnale că și în județe cu procent mic de note peste 5 supraveghetorii și evaluatorii au fost suficient de permisivi ca să nu se înre­gistreze vreun dezastru.

Bacalaureatul,încă o enigmă

După ce au intrat în sărbătorile de iarnă fără bani, dar cu buzunarele pline de promisiuni, profesorii își pun acum bazele în salariul al 13-lea, pentru a-și achita datoriile făcute, salariu care se va acorda, teoretic, odată cu salariul pe luna ianuarie, ușor atins de majorarea salariului minim pe economie. Pe de altă parte, enigma bacalaureatului 2008 capătă proporții neliniștitoare. Elevii din anii terminali de liceu mai au de așteptat pînă după 1 martie, ca să afle structura variantelor de subiecte, dar mai ales numărul lor. Foarte posibil ca, imediat după sau simultan cu publicarea variantelor pe internet, așa cum a anunțat Ministerul Educației, pe piața liberă să apară sumedenii de culegeri cu modele de rezolvare a subiectelor. Altă cheltuială și încă o afacere pe buzunarele părinților, pusă la cale de reformiștii din ministerul amintit.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU