Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2812 > Educational Nr. 2812 de luni, 15 octombrie 2007  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 12

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

"Apăraţi" de prea multă carte

Prezentam īntr-un număr de săptămīna trecută soarta jalnică a sediului īn care īţi desfăşoară activitatea Palatul Copiilor din Buzău. Directorul instituţiei, Virgil Bucur, ne relata că Primăria Buzău nu s-a decis să lase sediul īn administrarea Inspectoratului Şcolar, situaţie īn care banii necesari reconsolidării palatului nu vin de nicăieri: Primăria nu are, Inspectoratul Şcolar nu poate da legal. Īntre timp, directorul institu    iei spune că palatul e "sabotat" şi de directorii de şcoli, care nu lasă elevii să vină la activităţile din cluburi.

Un loc pentru pasionaţi
Situat īntr-o clădire modestă din centrul bancar al municipiului, Palatul Copiilor este organizat ca o unitate şcolară şi arată jalnic pe līngă marile construcţii care īl īnconjoară. Profesorii de aici sīnt normaţi şi salarizaţi ca orice cadru didactic, iar unitatea se vrea un loc īn care copiii să vină īn timpul liber, īn afara orelor de şcoală. De regulă, aici vin copii care au pasiuni sau hobby-uri. Mai vin şi pentru a aprofunda ce au īnvăţat deja sau pentru
a-şi dezvolta anumite abilităţi. Copiii de aici sīnt vicecampioni naţionali la şah, aeromodele, rachetomodele, participă la diferite festivaluri de unde se īntorc, de cele mai multe ori, cu premii. Deşi are peste 2.400 elevi īnscrişi, Palatul Copiilor e "sabotat" de profesori şi directori de şcoli.

Directorul acuză
Virgil Bucur, directorul Palatului Copiilor, ne-a declarat recent că activitatea din cluburile palatului a reuşit să se integreze īntr-o bună măsură īn comunitatea locală: "Există īnsă şi nişte minusuri. Sīnt şcoli din oraş care nu au realizat că trebuie să īndrepte copiii, ca īn timpul liber să vină la noi. Sīnt şcoli care chiar interzic copiilor sau profesorilor să vină aici, plecīndu-se de la ideea că le ia din timpul pentru īnvăţat. Practica ne-a demonstart că acei copii care īnvaţă foarte bine vin aici īn timpul lor liber. Īn perioada tezelor chiar sistăm activitatea unor cercuri, reluīnd-o după susţinerea tezelor. Comunitatea locală nu este conştientă că Palatul Copiilor este ceva indispensabil vieţii de zi cu zi." Supărarea directorului de la palat se explică şi prin rezistenţa pe care şcolile o exercită, prin propriile cluburi, la activităţile din Palatul Copiilor, asta pentru că sistemul educaţiei obligă dascălii să dovedească, pentru salarii de merit şi alte distincţii, că au propriul "palat" īn şcoală.
Alina BUDUIANU
Sorin DINCO

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU