Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2790 > Educational Nr. 2790 de miercuri, 19 septembrie 2007  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 8

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Internauţii

articol de: Sorin DINCO
De vreo doi ani, autorităţile din īnvăţămīnt comunică īn teritoriu majoritar prin telefon şi Internet. Cizmele de altădată cu care se pătrundea īn noroiul comunal au fost īnlocuite cu tastatura calculatorului sau a telefonului mobil. Mapa a fost īnlocuită de e-mail, la fel cum ”sarcinile de la centru” au fost preschimbate īn ”atribuţiuni şi responsabilităţi”. Nici şefii de şcoli nu mai sīnt directorii care tremurau din toate īncheieturile, cīnd erau convocaţi ”la judeţ”, pentru că la actualele     şedinţe cu directorii ori se bīrfeşte, ori se cască, iar cineva mai şi notează īn carneţel cīte vreun ordin de ministru. A    a se face că, la Cuca Măcăii sau la Adunaţii din Deal, comunitatea şcolară e izolată de restul lumii, iar cititorul de legislaţie mai face cīte un conspect ”după ureche”, seara, īn şanţul de la birt. Vă amintiţi recenta ieşire din papuci a premierului Tăriceanu, care se răţoia la o inspectoare din nu ştiu ce judeţ, cīnd a descoperit că aceasta īi furnizase date din anul 2006, pentru că alea de pe 2007 n-a avut timp statisticiana să i le definitiveze... Premierul avea īn faţă o cameră de luat vederi, digitală, care īi capta faţa supărată şi o distribuia īn toată ţara, la videoconferinţă. Cu alte cuvinte, de la centru către periferie, ne omoară tehnica. Mişcarea inversă, de la periferie spre centru, e moartă-n crăcanele praştiei. Spoială de civilizaţie, fiţe de europeni, meteahnă naţională...

 

COMENTARII

ionut:
internautii
Domnule Sorin Dinco, imi pare rau sa va spun ,dar articolele dumneavoastra sunt de toata jena! De fapt nici nu le putem spune articole!
sorin dinco:
nu le putem
nu, nu le putem spune articole. oare cum le-am putea spune, ca să poarte si ele un nume?...
Paul Brutaru:
felicitari Sorin
Fin observator al vietii cotidiene, uneori neiertator alteori impaciuitor, excelent manuitor al condeiului si o minte tanara si tenace, iata cum l-as putea caracteriza pe profesorul Sorin Dinco. De cele mai multe ori, articolele sale sunt singurele pe care le parcurg din ziarul Sansa, ziar deseori partinic si acuzator pe nedrept. Dar Sorin Dinco scrie si gandeste la fel de ani de zile, neputad fi nici cumparat, nici convertit.

Felicitari, d-le Dinco, pentru articole, si fie ca toti cei de acolo, de la Sansa, sa scrie asa cum scrieti d-stra!
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU