Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2782 > Educational Nr. 2782 de luni, 10 septembrie 2007  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 7

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Lăsat repetent de Securitate

articol de: Sorin DINCO
Printre multele vizite pe care le primim la redacţie din partea cititorilor noştri, zilele trecute s-a petrecut una mai puţin obişnuită. Cetăţeanul a cărui scrisoare-declaraţie o re­producem mai jos nu a venit ca să-i reclame pe cei de la RAM, nici să se plīngă de corupţie, nici să ne ceară o anchetă jurnalistică, ci, din cīte ne-a lăsat de īnţeles, să se mărturisească. A fost lăsat repetent de două ori, spune el īn scrisoare, a făcut parte din liceu la seral, a fost hărţuit īn armată şi a intrat īn Partidul Comunist Romān (P.C.R.), toate din cauza unei fantome care ne bīntuie īncă - Securitatea.

L.V. din Buzău, cart. Episcopiei: de două ori repetent din cauza Securităţii
"Īn anul 1965, eram elev la Liceul Pedagogic, clasa XC - dir. prof. Bucea... ? La o oră de curs am fost scos de la oră şi chemat la cabinetul medical - chipurile la un control. D-na asistentă m-a introdus īn cabinet, unde era un domn civil, lăsīndu-mă cu dīnsul. Mi-a propus să colaborez cu dīnsul, fiind ofiţer de securitate, dīndu-i informaţii despre colegi şi profesori. Necolaborīnd cum ar fi vrut dīnsul, am fost lăsat repetent la trei obiecte printre care     şi la germană, la care pe primul trimestru avīnd media 4, II - 5, III - 5 oral, 6 teză. Conform legilor de atunci, se dădea īn favoarea elevilor 0,5 din punctaj. Repetīnd anul şcolar şi refuzīnd pasiv şi negativ la insistenţele d-lui securist, am fost lăsat repetent a doua oară. Liceul terminīndu-l la seral după satisfacerea stagiului militar, anul III la fără frecvenţă, Liceul Turistic din Haţeg, jud. Hunedoara (unde făceam armata) şi ultimul an la Liceul B.P.
Hajdeu Bz."

Hărţuit īn armată, scăpat de intrarea īn P.C.R.:
"Şi de atunci am dus o viaţă liniştită"
"Īn armată, primind un pachet, venind cu el de la corpul de gardă, am fost chemat de ceist (contrainformaţii), motivīnd că avīnd nevoie de-o cană de apă. Mi s-a dat ordin să dau informaţii despre ofiţeri, subofiţeri şi camarazi. Nedīnd vreo două luni nici un semn de viaţă, am fost chemat din nou, fiind obligat să torn. Am turnat un maior, Moţoc, care, pe cīnd era ofiţer de serviciu, mai ales pe timp de iarnă, ne dădea alarma şi ne scotea desculţi şi-n "echipamentul" de dormit afară, īn frig şi zăpadă, făcīnd īnviorare. La lăsarea la vatră, deci civil, am fost chemat tot sub pretextul aducerii unei noi căni cu apă de cel de la contrainformaţii, spunīndu-mi că dacă doresc să colaborez cu ei, vorbeşte dīnsul cu cineva de la Bz., să ia legătura cu mine. Povestind unui văr care era ofiţer la M.A.N. (ministerul apărării), mi-a spus că dacă vreau să scap de ei să mă fac membru P.C.R., ceea ce am şi făcut. Şi de atunci am dus o viaţă liniştită.
06.09.2007" (semnat indescifrabil)

 

COMENTARII

Adrian Ialomiteanul:
Toti CI -stii au fost ordinari
Sub masca de si-au batut joc de multi oaneni acesti nenorociti cu grade militare !Au sporuri de boscheti,2 ani la unul la pensie si sunt betivani notorii.Cand ies la pensie la 50 de ani se trezesc cu 60 de ani vechime !!!In 90 doar au fost rotiti pungasii.La Buzau sunt of.PSM caci asa se numesc acum mai multi ca in multe orase ale tarii!Cine a patit ce a patit cu acesti nemernici trebuie sa spuna sa se ia masuri impotriva lor.Azi isi rad in barba dar maine vor plati acesti pungasi !
sorin dinco:
aveti dreptate
dar nu cred ca mai e cine sa o imparta echitabil. dvs ce credeti?

povestea de mai sus are un final edificator. poate cineva sa culpabilizeze un astfel de om?
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU