Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2719 > Educational Nr. 2719 de joi, 28 iunie 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Aproape o treime dintre candidați au luat 10 la prima probă a bacalaureatului


Copii deștepți!

Eminescu, Caragiale, Arghezi sau Preda sînt floare la ureche pentru liceeni

articol de: Sorin DINCO

Proba orală la limba română a fost surprinzător de ușoară pentru cei peste 3.700 absolvenți de liceu care s-au prezentat în săli. Cu doar un singur picat, un alt candidat care a susținut proba în spital, unul care a ratat-o pentru că nu a avut suficiente acte medicale să o susțină în condiții speciale, oralele la bac se încheie astăzi, prima probă scrisă fiind mîine, la română. Apoi, bacul ia pauză, pentru buzoieni, pînă marți, cînd mulți vor susține "groaznica" matematică...

Procentaj de promovare: 99,97%
La bacalaureatul 2007, s-au înscris 3.830 absolvenți de liceu, cu aproape 200 mai puțini decît numărul cursanților din primăvară, diferența fiind dată de elevii corigenți sau care au renunțat la examen. Luni, s-au prezentat 3781, iar ieri, cu o zi înainte de finalul probelor eliminatorii, fuseseră admiși 3.780, doar un elev fiind picat la oralul de limba română, nenorocosul fiind înregistrat în centrul de la Colegiul "Ștefan cel Mare", din Rîmnicu Sărat, unde au fost arondați absolvenți de la Grupul Școlar Industrial și de Colegiul Economic din Rîmnic.

Cam o treime ar fi... genii
Notele luate la oralul de română sînt extrem de bune. Astfel, de un 5 sau un 5.50 au tras doar 177 candidați, iar de 6 și 6.50 alți 441 absolvenți de liceu. Mediocritatea e doar de 505 candidați cu note de 7 și 7.50. Crema începe cu note de 8 și 8.50, unde s-au încadrat 629. Mai sus, cu 9 și 9.50 au ieșit din sălile de examen 933 adolescenți, iar cu 10, atenție!, 1.097 absolvenți de liceu. "Au învățat subiectele și cred că i-a ajutat că subiectele au fost publicate de jumătate de an", ne-a explicat Gheorghe Bodea, făcînd o oarecare confuzie între subiectele de la proba scrisă, de mîine, și proba orală, ultimele publicate la sfîrșitul lui a­prilie, în număr dublu față de cele de anul trecut. Cel mai sigur, azi, la finalul oralului de limbă modernă, ni se va comunica o promovare cu 100%. Scrisul de mîine va face dife­rența, dar mai ales următoarea probă, scrisul la matematică, de marți, 3 iulie.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU