Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2716 > Educational Nr. 2716 de duminica, 24 iunie 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Agonie și extaz la capacitate

Pentru Bac-ul care începe azi, candidații s-au interesat din timp de membrii din comisii

articol de: Alina BUDUIANU; Sorin DINCO

Ieri, în jurul orelor 12.00, rezultatele la testarea națională, capacitatea, au început să apară în cele 21 centre de examen. Nu se putea aprecia un procent pe județ, dar, ca de obicei, candidații erau între agonie și extaz. Note foarte mari la Școala 1 și mai puțin reu­șite la Școala 15, în vreme ce elevii de la țară arondați aici se rugau pentru un cinci sau își rodeau unghiile de necaz că au picat. Azi, absolvenții de liceu intră în bacalaureat, iar unii au avut grijă să-și cunoască din timp profesorii evaluatori.

Fiecare după cum a putut...

Rezultatele la capacitate apărute ieri, după ora prînzului, au putut fi consultate nu­mai la centrul de examen în care a susținut candidatul probele. Din documentările noastre, notele bune s-au dus către candidații din mediul urban, dar și aici cu mari diferențe. Dacă majoritatea mediilor din mediul urban erau peste 8 la Școala 1, absolvenții de la Școala 15 au fost mai slab pregătiți. Picații se numără din rîndul copiilor de la țară, dezastrul făcîndu-l proba de literatura română.

Inspectorul școlar general adjunct Dumitru Ene ne-a declarat: "Abia mîine dimineață (astăzi  n.red.) vom putea vorbi de centralizarea datelor. Nu dispu­nem de nici un rezultat." Nici pe Internet nu s-au afișat notele, data publicării fiind 29 iunie, după rezolvarea contestațiilor. E nevoie  de 80% promovare ca locurile de la liceu să fie ocupate în totalitate.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU