Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2714 > Educational Nr. 2714 de vineri, 22 iunie 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Un examen văzut prin surse "neoficiale"

Ieri, cu subiecte considerate din nou ușoare, la geografie și istorie, s-a încheiat penultima "capacitate"

articol de: Alina BUDUIANU, Sorin DINCO

Dacă am scris că trebuie un procent de promovare de minim 80% pentru a se ocupa toate locurile din liceele județului, se pare că lucrurile nu stau chiar bine. Semna­lele din teritoriu indică rezultate slabe la limba și literatura română, dar conducerea Inspectoratului Școlar vorbește despre subiecte accesibile și despre entuziasmul candidaților. În unele săli a fost vînzoleală, în altele s-au făcut și eliminări. Din surse neoficiale, examenul de capacitate se arată ca un prag chinuitor, peste care se trece în devălmășie. Poate de aceea ar și trebui să fie schimbat cît mai repede...

Cruciadele voievozilor le-au dat de lucru...

Ieri, la ultima probă, din nou bucurie pe deoparte și disperare pe alta. George Șerbă­noiu, absolvent la Găvănești, ne-a spus că a optat pentru istorie și a fost destul de dificil: "Mai ales subiectul cu cruciadele voievozilor români. Sper să iau un 6. Sînt foarte dezamăgit de ce am făcut azi." Alexandra Corneciu, absolventă a gimnaziului de la Arte, se așteaptă la o notă peste 9,50. "La mine în clasă a fost destul de liniște, dar am auzit că în alte săli s-a putut copia. Profesorii au trecut multe cu vederea pentru a lua cît mai mulți examenul. La matematică și la română au fost cazuri în care profesorii supraveghetori i-au ajutat pe unii colegi." Ups! Oana Sandu, fosta ei colegă, îi dă dreptate, iar Alexandra Bănică, din Glodeanu Sărat, o contrazice puțin: "Atmosfera în sală a fost foarte tensionată. Profesorii au fost de trea­bă și nu ne-au atras atenția decît de cîteva ori."


"De treabă"?
Gura păcătosului...

În mulțimea de părinți adunată în fața unei școli, ieri, o mămică cu "relații" într-una din comisiile corectoare la lim­ba română, a răspîndit zvonul că lucrările elevilor la această disciplină sînt "jale". Un profesor corector, prieten bun cu mămica indiscretă, i-a dăzvăluit, "în exclusivitate", o părere "acreditată" despre rezultatele primei probe. Se pare că mulți elevi ar fi făcut confuzie între subiecte, ar fi scris mult și prost, s-au pierdut în idei. Profesorii au fost la ultima probă mai indulgenți, chiar "de treabă", după părerea unor elevi bucuroși că s-au putut ajuta între ei. Ba mai mult, s-a vorbit despre supraveghetori care au luat lucrările elevilor buni și le-au pus în fața colegilor mai puțin interesați de viitorul lor, doar pentru a lua toți examenul. Grozăvia merge mai departe și "păcătoșii" bîrfesc în fața școlii: unii profesori au făcut exces de zel și chiar au rezolvat ei subiectele, deși la ieșirea din școală unii elevi au constatat dezamăgiți că rezolvările nu erau tocmai cele corecte. Rezultatele apar duminică după-amiază.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU