Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2711 > Educational Nr. 2711 de marti, 19 iunie 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Rezultate abia duminică

articol de: (A.B.)
Deşi corectarea răspunsurilor la varianta 11, care a picat, ieri, la capacitate, se va face relativ repede, Inspectoratul şcolar nu are voie să comunice rezultatele parţiale, īnainte de data de 24 iunie, duminică, pīnă la ora 16. A    teptarea va ţine nervii īncordaţi la maxim o săptămīnă īntreagă, deşi mulţi dintre candidaţi şi-au putut face o autoevaluare imediat după ieşirea din săli, ajutīndu-se de culegerile de rezolvări editate imediat după publicarea variantelor. Astăzi, īn judeţ, este pauză la "capacitate", pentru că īn alte părţi se susţine proba scrisă la limba maternă.  
(S.D.)

Atenţie la subiectele greşite
Unele subiecte cum ar fi varianta 23 la matematică şi alarmant de multe la geografie, pentru probele de la bacalaureat, sīnt semnalate ca greşite. Deşi sīnt pregătite să ofere imediat, spre copiere, varianta de subiecte care va fi extrasă de către Comisia naţională, centrele de examen deţin două seturi de subiecte, dintre care unul de rezervă, īntre care se pot crea mari confuzii, unele deja sesizate autorităţilor de către profesori sau elevi, dar inclusiv ieri sesizările nu primiseră un răspuns. Īn lipsa unui remediu, pot apărea situaţii ca unii să susţină o variantă corectată, iar alţii varianta de subiecte necorectată.
(S.D.)

"Prea multe atenţii pentru profi"
Cartea oferită de Librăria Faust-Carlucius a fost cīştigată săptămīna aceasta de o elevă de clasa a X-a, la Liceul Pedagogic. Aceasta ne-a declarat că una dintre problemele cu care s-a confruntat pe parcursul īntregului an şcolar au fost micile atenţii pe care a trebuit să le ofere profesorilor, cu diverse ocazii, pentru a fi īn rīnd cu ceilalţi colegi. Sărbători sau pur şi simplu aniversări, eleva abia a ţinut pasul cu numărul evenimentelor demne de marcat cu un cadou.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU