Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2702 > Educational Nr. 2702 de vineri, 8 iunie 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Agape după buzunarul părinţilor


O rochiţă la cel puţin 300 lei şi un restaurant la 100 tacīmul

Agapa e la modă de la un capăt la altul al şcolii. Lansată de elevii de-a opta, ea este obişnuinţă deja şi pentru "absolvenţii" de clase primare. Unii au bani de-o mişcare īn sediul şcolii comunale, alţii strīng pentru un restaurant select sau pentru o deplasare la mare. După buzunar, aşa cum e şi īn lumea celor mai mari, a părinţilor.

Pregătiri la patru ace...
Majoritatea fetelor şi-au cumpărat rochiţe pentru agapă din capitală, cu cel puţin 300 lei, băieţii fiind mai puţin pretenţioşi perntru că se mulţumesc cu ce se găseşte prin magazinele buzoiene. Dacă punem şi accesoriile la bătaie şi o vizită pe la coafor, cheltuielile cresc cu īncă cīţiva zeci de lei. Petrecerea se desfăşoară de obicei īntr-unul dintre restaurantele locale, dar cei născuţi din părinţi cu bani trec graniţa judeţului şi ajung pe litoral. Pentru o noapte īntr-un restaurant mai select din oraş se plătesc īntre 85 lei şi 100 lei de persoană. La Arbănaşi, preţul este de 100 lei, iar la Monteoru se plăteşte mai puţin, doar 60 lei. Īn preţ este inclusă masa, muzica şi bineīnţeles, şi meniul profesorilor, care, de cele mai multe ori, diferă, fiind mai pretenţios.

Atmosferă de agapă
La agapă, se aleg cele mai frumoase eleve din şcoală şi cei mai arătoşi băieţi, titlurile de "miss" şi "mister" jucīnd un rol important īn viitoarea carieră de licean popular. Se dansează pe rupte profesoarele tinere, se leagă prietenii nebănuite pe coridoarele şcolii, se mănīncă şi se bea pe banii părinţilor, se bīrfesc colegele urīt īmbrăcate, se fumează cot la cot cu profesorii. Dj-ul se luptă o noapte īntreagă cu iubitorii de manele, profesorii responsabili sīnt cu ochii-n patru după sticlele de alcool ascunse de băieţii veseli. Pe la colţuri, băieţii fură cīte o sărutare fetelor "tocilare" şi se cīştigă pariuri pentru bravură, iar fetele nepopulare se rup īn figuri pe ringul de dans, dovadă că şi ele pot să atragă priviri. Se fac mărturisiri, se află secrete, izbucnesc mici scandaluri de gelozie. Fiecare īşi sună un amic sau pe mama să-i spună cīt de bine se distrează. Camerele foto se īncing... iar, apoi, urmează greul, revenirea la realitatea crudă: vine examenul pentru admiterea la liceu!
Alina BUDUIANU
Sorin DINCO

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU