Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2699 > Educational Nr. 2699 de marti, 5 iunie 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

S-au lipit de olandezi

articol de: (A.B.)
S-au lipit de olandezi

O fundaţie din Olanda s-a interesat de soarta copiilor cu deficienţe de auz din judeţ şi a descoperit cīt de dificil e pentru autorităţi să depisteze copiii deficienţi din familiile nevoiaşe. Astfel, Gheorghe Istrate, director Şcoala Specială 2, Vasile Ion, directorul Casei Corpului Didactic, şi inspectorul de specialitate Relu Olteanu vor merge īn Olanda, la un stagiu de pregătire, pentru construirea unui centru de informare a comunităţii şi a părinţilor care au copii cu deficienţe de auz. Ulterior, şi alte echipe din părinţi şi profesori vor face schimb de experienţă cu olandezii.    
(A.B.)

Teze pentru restanţieri
Elevii claselor a VII-a care au absentat la prima teză cu subiect unic susţin azi teza la matematică. Săptămīna viitoare, pe 12 iunie, elevii restanţieri vor da teza la limba şi literatura romānă. La matematică, pe 4 mai, au fost absenţi peste 60 elevi, iar la romānă, pe 17 mai, au absentat peste 200, din totalul de 5050 elevi de a VII-a aşteptaţi, īn judeţ, la teze. Dacă nu se prezintă la exa-minare, elevii intră īn vacanţa de vară cu situaţia şcolară neīncheiată, o nouă sesiune specială de teze pentru elevii amīnaţi avīnd loc pe 21 august, la matematică, şi pe 28 august la romānă.    
(S.D.)

Deficienţi mintali īn īnvăţămīntul de masă
Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă riscă să rămīnă fără elevi din cauza Comisiei de Expertiză şi de Evaluare Complexă, care trimite copiii cu deficienţe mintale īn īnvăţămīntul de masă. Din 1980, cīnd efectivele şcolii erau de 400 de elevi, treptat, s-a īnregistrat o scădere numărului acestora, ajungīndu-se īn prezent la un număr de 200 de copii. Īn īnvăţămīntul de masă sīnt integraţi 280 de copii cu deficienţe mintale, aceştia primind 120 lei lunar dacă frecventează zilnic cursurile.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU