Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2699 > Educational Nr. 2699 de marti, 5 iunie 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Foamea şi īnvăţămīntul:


Bătaie la titularizare

Cea mai slabă ofertă de locuri de muncă din ultimii 17 ani

Concursul de titularizare din vara acestui an se anunţă o bătălie īn toată regula, mai ales pe disciplinele cu doar una sau două locuri de muncă stabile, īn toată reţeaua şcolară a judeţului. Concurenţa e, īn medie, de aproape 7 concurenţi pe un loc, iar un efect benefic ar fi ocuparea cu titulari a eternelor posturi suplinite de la ţară.

Mulţi cred că īnvăţămīntul e ultima speranţă
Pīnă ieri, la īnchiderea numărătorii dosarelor depuse pentru obţinerea unui loc de muncă stabil īn īnvăţămīnt, Inspectoratul Şcolar Judeţean centralizase 1498 dosare din partea tot atītor candidaţi la titularizare. Concurenţa e mare, pentru că oferta e, anul acesta, cea mai mică din ul­timii 17 ani. Sīnt disponibile doar 241 posturi titularizabile, dintre care 130 īn mediul rural şi 111 īn mediul urban. Un avantaj al restrīngerii de posturi titulari­zabile rezultă din presupusul efect al concurenţei, anume ocuparea cu titulari a posturilor mai mereu suplinite īn mediul rural.

Limbile nu au căutare...
Īn ciuda faptului că, īn medie, cifrele arată o concurenţă de aproape 7 candidaţi pe un post, lucrurile se limpezesc la parcurgerea pe discipline. O statistică finală va exista la īnceputul săptămīnii viitoare, īnsă discipline precum educa­toare, īnvăţători, fizică, chimie, matematică, biologie, istorie sau geografie sīnt extrem de căutate. Totuşi cele mai multe locuri titularizabile sīnt, şi anul acesta, la limba şi literatura romānă, cu 40 disponibile, la educatori 35, la īnvăţători 34, la limba franceză 25 şi la limba engleză 24. Pentru suplinire calificată, cu prioritate pentru candidaţii care au trecut prin concursul de titularizare, sīnt 254 de posturi. Perioada de validare a dosarelor īnscrise īncepe mīine, 6 iunie, şi se termină luni, 11 iunie.
Alina BUDUIANU
Sorin DINCO

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU