Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2693 > Educational Nr. 2693 de luni, 28 mai 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Ultimul "miting"

articol de: (A.B.)
Ultimul "miting"

Regretatul profesor şi lider al Sindicatului din Īnvăţămīntul Preuniversitar (S.Ī.P.) Buzău, Ion Neacşu, va fi condus pe ultimul drum, astăzi, la ora 12, īn localitatea Podgoria, de līngă Rīmnicu Sărat. Fost profesor de educaţie fizică şi sport la Liceul Teoretic "Ştefan cel Mare", el a reuşit să atragă şi să reprezinte, īn peste 15 ani de activitate sindicală, peste 80% din angajaţii şcolilor buzoiene. Azi, la ultimul "miting", sīnt aşteptate sute de cadre didactice sindicaliste.
(S.D.)

Doar 6 psihologi
Cu doar şase psihologi pentru munca de teren, Centrul Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică nu poate face faţă solicitărilor reale din reţeaua şcolară. Astfel, drame cu final tragic, precum cea a tīnărului sinucigaş, īndrăgostit de profesoara de romānă, nu ar putea fi evitate doar prin cabinetele de consiliere īnfiinţate īn şcoli, mai mult cu numele. Aici, sīnt responsabilizaţi să discute cu elevii profesorii de ştiinţe socio-umane, "pro bono". Ieri, Gheorghe Bodea a solicitat īntīlniri cu profesorii care se ocupă de consilierea educaţională. Vom reveni.
(S.D.)

Deschidere la Campusul "Sf. Sava" din Bisoca
Acţiunea folclorică "Cīnt şi joc pe plai străbun ", ediţia a XVIII - a, se desfăşoară īn acest an la Bisoca, pe 2-3 iunie. Participă formaţii locale de copii din Buzău şi din alte judeţe, iar printre spectatori se vor afla invitaţi de la Inspectoratul Şcolar Judeţean, Casa Corpului Didactic, Consiliul Judeţean şi Prefectură. La aceeaşi dată īşi deschide stagiunea de vară pentru copiii din ţară şi chiar de peste hotare campusul de copii "Sf. Sava", din Bisoca. 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU