Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2693 > Educational Nr. 2693 de marti, 29 mai 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Haşdeu in cizme şi cu pălărie de cowboy


Elevii au strīns bani pentru centrul de copii "Phoenix"

articol de: Alina Buduianu
Chiar dacă īn week-end nu se īnvaţă, elevii Colegiului "B. P. Hasdeu" au venit sīmbătă la şcoală īntr-un număr foarte mare. Aceştia au lăsat īnsă căr­ţile şi uniformele acasă, cămăşile īn carouri, cizmele şi pălăriile de cowboy, acceso­rizate cu pistoale de jucărie şi insigne de şerif fiind pentru o zi costumaţia lor oficială.

"Ghiară Ascuţită" a ghicit viitorul īn curtea liceului
Pe muzică country, standurile amenajate īn curtea şcolii au avut o ofertă variată şi tentantă: CD-uri şi cărţi, limonadă, ceai şi apă cu gheaţă, accesorii lucrate manual de elevi. Cine a dorit a plecat acasă cu un portret, o fotografie sau un tatuaj. Aglomeraţie mare a fost īnsă la standul cu prăjituri, cīteva eleve dīnd dovadă de talent īn arta culinară. Īn cortul lui "Ghiară Ascuţită", pe 2 lei, mulţi curioşi şi-au aflat viitorul. Nu a lipsit concursul de alergat cu oul īn lingură, iar pe scenă s-a cīntat şi dansat pe celebra "Cotton Eye Joe", s-a jucat teatru şi s-au recitat poezii. La sfīrşit a avut loc o paradă din care a fost ales cel mai frumos costum.

Un gest caritabil
"May Fest" a fost organizat īn īntregime de elevii din "Hasdeu", cu imaginaţie şi originalitate, totul pe bani şi cu un scop nobil receptat, din păcate, de puţini profesori. Unul dintre cei care au intrat īn jocul hasdeenilor a fost profesorul de religie, care a tras la ţintă. Inspectorul şcolar general Gheorghe Bodea a descins printre tineri, īnsă nu a fost recunoscut. "May Fest" a debutat anul trecut la iniţiativa profesoarei Carmen Şerban. Prima ediţie s-a desfăşurat īn atmosfera anilor 1970 şi a reuşit să strīngă pentru Centrul "Peter Pan" aproximativ 800 RON, din care s-au cumpărat instrumente muzicale. Anul acesta s-au strīns 700 RON, iar banii vor merge la Centrul de zi "Phoenix", urmīnd să fie cheltuiţi pe material didactic.

Carmen David (elev organizator):
"May Fest" este un festival al hasdeenilor, dar sīnt bine­veniţi şi elevi de la alte licee. Scopul nostru este să ne distrăm şi īn acelaşi timp să facem şi ceva util pentru alţii. Spe­răm că ceea ce  
s-a īnceput anul trecut şi am continuat noi anul acesta va deveni o tradiţie."

Andreea Peptănaru (elev organizator):
"Este o ac-ţiune caritabilă. Sīntem mulţumiţi de ceea ce am reuşit să fa­cem. Toţi ne sim­ţim bine şi fo­lositori īn acelaşi timp. Spe­răm să fim un exemplu pentru alte licee." 

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU