Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2686 > Educational Nr. 2686 de luni, 21 mai 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Un nou cīştigător la concursul nostru

Un nou cīştigător la concursul nostru


Cīştigătorul unei culegeri de teste de matematică, oferită de Librăria "Carlucius-Faust", īn cadrul concursului nostru, este elev īn clasa a VI-a la Liceul C.F.R. El ne-a scris că este foarte supărat pe directorul şcolii, "care face exces de zel" şi īi pedepseşte "pentru orice fleac". Săptămīna trecută, cīteva panouri din şcoală au fost dărīmate de vīnt, dar vinovaţi au fost consideraţi el şi colegii săi. Drept pedeapsă, au fost obligaţi să rămīnă după ore şi să facă curat īn clasă, deşi "asta era treaba femeii de serviciu": au scuturat mochete, au şters băncile şi au dezinfectat pereţii cu spirt.
(A.B.)
Foarte puţine locuri la catedră

Doar 241 posturi sīnt scoase la concursul de titularizare din īnvăţămīnt, fixat pentru jumătatea lunii iulie a.c. Un număr extrem de mic, īn comparaţie cu oferta din ultimii ani, care nu a coborīt sub cifra de 300 de locuri de muncă la catedră, viabile pe cel puţin patru ani. Din lista de la Inspectoratul Şcolar şi de pe adresa http://titularizare.edu.ro, lipsesc catedrele de chimie, iar istoria, geografia, informatica sau fizica sīnt foarte slab reprezentate. Depunerea dosarelor de titularizare a īnceput săptămīna trecută, la Şcoala 1 Buzău.
(S.D.)
Abonamentele la control

De două luni, elevii dīn īnvăţămīntul preuniversitar care fac naveta beneficiază de decontări de 100% a valorii abonamentului. Dacă, iniţial, vestea a fost primită cu maximă largheţe, imediat, după doar o lună de decontări, autorităţile din īnvăţămīnt au fost sesizate să nu mai accepte bonuri fiscale de la elevi, ci doar cartoane de abonamente clasice. Mulţi elevi se văd nevoiţi să-şi suporte din nou din banii familiei naveta, pentru că transpor­tatorii nu eliberează astfel de cartoane. Inspecto­ratul Şcolar se declară depăşit de situaţie. Vom reveni.
(S.D.)

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU