Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2675 > Educational Nr. 2675 de marti, 8 mai 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

S-au "umflat" notele?

S-au "umflat" notele?


Semnale negative īn redacţie şi după desfăşurarea tezei cu subiect unic pe ţară, la matematică. Deşi rezultatele elevilor de clasa a VII-a nu contează decīt pentru īncheierea mediei, nu, direct, pentru admiterea la liceu, aşa cum se preconizează, notele, ni se spune, au fost "umflate". Īn special, diferenţele se constată la elevii care au luat nota 10, note maxime fiind acordate la mai puţin de 40 de elevi din judeţ, din cei 5.000 prezenţi la tezele de vineri. Totuşi, există centre din rural īn care s-au īnregistrat, procentual, suspect de multe note mari. Vom reveni.
(S.D.)

Supărat pe inspectorii generali


Cea mai probabilă dată īn care mandatul inspectorului şcolar general Gheorghe Bodea va fi pus sub semnul īntrebării este luna iulie, evident, dacă se vor ivi şi motive. Scandalizat de debandada pe care o găseşte īn vizitele sale prin judeţe, ministrul Educaţiei s-a supărat că şefii şcolilor nu īi dau raportul, reamintind că pentru toţi inspectorii generali vor urma evaluări īn luna iulie a.c. O brigadă de control de la Minister se va afla īn judeţ īntre 14-18 mai, cīnd ar putea descinde şi ministrul, care numai la sfīrşitul săptămīnii trecute a "călcat" trei judeţe.
(S.D.)


Hipoacuzicii au luat locul III


Elevii cu deficienţe de auz din Buzău s-au clasat pe locul III, la Concursul Naţional "Prietenia", desfăşurat de Inspectoratul Şcolar Suceava şi Asociaţia Naţională a Surzilor din Romānia. Organizată īn perioada 1-5 mai 2007 şi destinată elevilor din clasele gimnaziale, cu deficienţe de auz, competiţia a constat īn trei probe: cultură generală, desen şi sport. Toţi premianţii au primit diplome, plachete, cupe, medalii, materiale sportive şi bani. La concurs au participat elevi din 10 judeţe.
(A.B.)

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU