Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2674 > Educational Nr. 2674 de duminica, 6 mai 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai īmpreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

La teza de matematică cu subiect unic: 60% "promovaţi"


Majoritatea lucrărilor au avut 5 şi 6

articol de: Sorin Dinco
Vineri, īn jurul prīnzului, au avut loc tezele cu subiect unic pe ţară, pentru toţi elevii de clasa a VII-a, la disciplina Matematică. Aproape 60% dintre ei au luat note peste 5, prezenţa a fost de 95%, iar notele de 10 au fost puţine, deşi gradul de dificultate al su­biec­telor a fost estimat de nivel mediu.

Subiecte uşoare luate īn glumă

Gradul de dificultate al su­biectelor de la teza cu subiect unic de vineri, 4 mai, ne spun profesorii, a fost destul de scă­zut. Unii elevi au părăsit sala mult mai devreme decīt cele 50 de minute avute la dispo­ziţie pentru a rezolva 11 probleme. Tezele cu subiect unic s-au desfăşurat īn condiţii normale, fără evenimente deosebite, ne confirmă inspectorul şcolar Anca Harabagiu. Au fost īnscrişi 5050 elevi de clasa a VII-a, totalul din judeţ, dar 5% au absentat, pentru ei urmīnd să se organizeze o sesiune īn iunie.
Experimentul tezelor unice contează pentru un nou tip de admitere la liceu. Conform datelor furnizate de Anca Harabagiu, majoritatea notelor au fost de 5 şi 6, 40% au luat note sub 5, iar peste 30 de elevi au obţinut nota 10. Per ansamblu, nu se poate vorbi de o performanţă, iar, dacă notele celor de a VII-a nu vor conta la admiterea la liceu, din 2008, generalizarea tezelor cu subiect unic va face ca admiterea să depindă direct de rezultatele de la tezele de matematică, romānă, istorie sau geografie.
Lucrările la matematică au fost corectate de profesorii de gimnaziu, prin schimb īntre şcoli, care vor fi plătiţi pentru activitatea prestată.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU