Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5763 > Educational Nr. 5763 de marti, 16 octombrie 2018  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

A început marea strămutare


Elevii de la "Eminescu" se mută în ritm de Kaizen

Primarul Toma monitorizează personal operațiunea

articol de: Marilena DINU
Elevii de la "Eminescu" se mută în ritm de Kaizen
 

Elevii de la Colegiul Național "Mihai Eminescu" din Buzău și-au luat rămas bun de la școala în care au învățat și care urmează să fie reabilitată. Cu arme și bagaje, speriați de ideea unui nou început, dar mobilizați de dascălii lor, adolescenții au lăsat în urmă clasele cu care se obișnuiseră și au mers luni la Colegiul Nenițescu, care îi va găzdui în perioada următoare.  

Mutarea dintr o școală în alta se va face zilele acestea cînd cei de la Colegiul Eminescu au decis să deruleze programul Săptămîna Altfel, în așa fel încît din  cauza operațiunii de mutare să nu fie pierdute orele de curs. Ieri, elevii de la Eminescu, alături de profesorii lor, au pus umărul la curățarea curții Liceului Nenițescu. "Grupelor 3 și 4, care sînt reprezentați de elevii și profesorii Colegiului Național "Mihai Eminescu" Buzău, clasa a X-a G, le-a revenit spațiul, părculețul de la intrarea în școală, adică spațiul cu numărul 20. Aici avem, ca operațiuni, de greblat terenul, realizat gropi pentru plantare arbuști cu dimensiunile respective. Trebuie să plantăm arbuști. Dacă este cazul, vom aduce pămînt fertil. Curățăm și vopsim canapelele pe care le avem în această regiune.", a declarat pentru Focus TV directorul Colegiului Eminescu, Camelia Voicu. 

Ce spun elevii

Elevii au fost organizați în grupe, coordonați de un lider, iar operațiunea de curățenie nu a fost întîmplătoare, ci bine pusă la punct pentru un rezultat garantat într un timp scurt.

"E o idee foarte bună care o să ne ajute să avem un liceu mai frumos. Voi planta flori, voi uda florile, voi da cu mătura, voi vopsi borduri, bănci. Nu știu dacă îmi va fi le fel de bine ca în celălalt sediu, dar vom încerca să ne acomodăm și aici. Astea sînt situațiile."
"Măturăm, plantăm flori, vopsim, facem curățenie să renovăm liceul. O organizare, mobilizare ca aceasta mi se pare o idee foarte bună pentru că este un proiect important, primim adeverințe care ne vor ajuta după aceea la facultate. Este foarte bine."
"Sper să ne obișnuim aici, nu știu, este ceva nou pentru noi, nu am avut parte de așa ceva și sperăm să fie bine.",
sînt cîteva dintre părerile elevilor.

La operațiunea realizată după o metodă nouă, revoluționară, denumită Kaizen în curățenie, a participat inclusiv primarul Buzăului, Constantin Toma.

"Practic, o activitate din cadrul filozofiei Kaizen, de educație prin curățenie de data asta, după ce am început în septembrie anul trecut implementarea Kaizen în administrația publică, în Buzău și pentru prima dată în România. Astăzi, 15 octombrie, avem primul Kaizen public, 5S public în Buzău și am ales această oportunitate, respectiv mutarea Colegiului Național "Mihai Eminescu" la Liceul Nenițescu pentru doi ani, pentru a face o curățenie lună, dacă vreți, în aceste spații ale Liceului Nenițescu astfel încît și copiii și profesorii să se simtă mult mai bine.", a adăugat și primarul Buzăului, Constantin Toma.

22 octombrie, ultima zi

Conducerea Cole­giului Eminescu speră ca pe 22 octombrie să fie prima zi de cursuri a elevilor în noua locație.

"Este un pas premergător mutării, ne amenajăm curtea școlii pentru că de mîine începe mutarea propriu-zisă. Mutăm mobilierul în cele patru zile. Obiectivul nostru este ca în data de 22 octombrie să fie prima zi de curs în această nouă locație. S-a făcut curat, deci o curățenie exemplară, s-au schimbat geamurile, s-au văruit pereții, s-au schimbat parchetul și ușile, s-au reamenajat unele spații prin eliminarea unor pereți despărțitori. Am creat condițiile astfel încît să încapă 1300 de elevi exact în programul pe care l-am avut și în sediul celălalt, din strada Independenței, respectiv 7:30 - 13:30, 13:30 - 19:30."
Potrivit proiectului, reabilitarea clădirii Colegiului Mihai Eminescu din Buzău va dura doi ani. Valoarea investiției este de peste 5 milioane de euro, bani asigurați din fonduri guvernamentale.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU