Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5591 > Educational Nr. 5591 de luni, 11 decembrie 2017  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 34

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Educational

Cu ocazia Zilelor Liceului "Margareta Sterian",


Profesorii de la Liceul de Artă au predat locul elevilor

Cei mai talentați elevi, de la prichindeii din clasele pregătitoare și pînă la tinerii din clasa a XII-a, au trecut la catedră

articol de: Florina ARGHIR POPESCU

În perioada 7 - 8 decembrie 2017 au avut loc Zilele Liceului de Arte "Margareta Sterian", care a marcat astfel împlinirea a 60 de ani de existență. Au avut loc o serie de activități, cum ar fi organizarea de expoziții, spectacole, dar și schimb de roluri elev-profesor, cei din urmă întorcîndu-se în bănci, predînd catalogul și îmbrăcînd uniformele de elevi. 

Profesorii au stat în bănci

S-au reîntors în bănci. Au predat catagolul și au îmbrăcat, din nou, uniforma de elev. Timp de două zile, profesorii Liceului de Arte "Margareta Sterian" din municipiul Buzău au retrăit emoția anilor de liceu. La rîndul lor, cei mai talentați elevi, de la prichindeii din clasele pregătitoare și pînă la tinerii din clasa a XII-a, au trecut la catedră, îndeplinind rolurile de profesori și directori ai unității de învățămînt. "Jocul" a durat doar două zile și a fost gîndit ca o activitate specială,  prin care s-au marcat Zilele Liceului de Arte "Margareta Sterian".

Elevii au condus Liceul timp de două zile

Unul dintre elevii Liceului, Silviu Neagoie, a uitat de lecții și temele pentru acasă și s-a ocupat de planuri și schițe după care a trebuit să-și coordoneze activitatea sa de manager. Adolescentul a primit cu bucurie provocarea, iar scaunul de director i s-a părut confortabil. În misiunea sa a avut-o alături pe una dintre colegele sale, elevă în clasa XII-a, la Arhitectură, care a fost numită director adjunct al Liceului de Arte "Margareta Sterian".

Primele provocări au venit chiar din partea celor care nu demult stăteau la catedră, iar acum au îmbrăcat uniforma de elev și s-au reîntors în bănci. A urmat un consiliu al profesorilor, unde problemele instituției de învățăm]nt au fost tranșate de tinerii care recunosc că le-a făcut mare plăcere să treacă de cealaltă parte a baricadei și poate viitorul chiar le va oferi șansa de a urma meseria de profesor. Rolul de elevi a fost trăit cu bucurie și mai ales nostalgie și de cadrele didactice. În joacă au intrat toate cadrele didactice, chiar dacă asta a însemnat ca scaunul de învățător să fie ocupat de o fetiță de doar șase ani.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU