Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 2616 > Economic Nr. 2616 de joi, 22 februarie 2007  
 

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Economic

Biletele CFR pot fi cumpărate cu 30 de zile înainte

CFR Călători anunță că biletele de călătorie pot fi procurate non-stop, în orice zi a săptămînii și cu 30 de zile înainte de data călătoriei. Biletele pot fi achiziționate din stațiile Galați, Barboși, Tecuci, Brăila, Ianca, Făurei, Buzău, Rîmnicu Sărat, Focșani, Mărășești și Adjud. "Cetățenii care folosesc ca mijloc de transport trenul beneficiază de o reducere de 10 % utilizînd biletul dus-întors la toate trenurile de persoane, accelerate, rapide și intercity cu valabilitate pînă în a 20-a zi de la emitere, cu condiția efectuării călătoriei pe aceeași rută sau pe o rută mai scurtă. Se poate face rezervarea și pentru ruta de întoarcere", se arată într-un comunicat al societății CFR Călători.

Premierul cere reducerea birocrației în construcția de drumuri
Premierul Călin Popescu-Tăriceanu i-a cerut ministrului Transporturilor să propună soluții care să permită reducerea termenelor pentru construcția unei autostrăzi. De la luarea deciziei politice pînă la începerea lucrărilor unui kilometru de autostradă, în prezent, termenul este de cinci ani, a explicat el. Procedurile administrative - avize, elaborarea de proiecte, licitații - lungesc foarte mult durata de execuție. Pe baza propunerilor Ministerului Transporturilor va trebui modificată legislația pentru a comprima cît mai mult aceste termene. Mai mult, România va insista pe lîngă Comisia Europeană să permită o scurtare a procedurilor,  astfel încît unele procedurii să se poată desfășura în paralel.

Acciza la motorina pentru agricultură, redusă treptat pînă în 2010
Ministerul Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale (MAPDR) propune reducerea treptată a accizei la motorina utilizată în agricultură, în perioada 2007-2010, astfel încît taxa ar urma să scadă la 68 de euro pentru 1.000 de litri în acest an și la 21 euro/1.000 de litri, în 2010. Nota care va fi transmisă Ministerului Finanțelor Publice (MFP) stabilește un grafic de reducere a accizei, astfel încît să ajungă la 68 de euro pe mia de litri în acest an, la 46 de euro în 2008 și 24 de euro în 2009, urmînd ca în 2010 să ne aliniem la nivelul european de 21 de euro pentru 1.000 de litri. În regulamentele europene scrie foarte clar că acciza aplicată motorinei folosite în agricultură și în domeniul piscicol este de 21 de euro.

Centrală de 600.000 euro pentru Nuclearelectrica
Compania UTI International SRL va furniza Nuclearelectrica o centrală telefonică în valoare de aproximativ 2,13 milioane de lei, circa 626.000 euro, oferta fiind declarată cîștigătoare în cadrul unei licitații organizate de Bursa Română de Mărfuri la 12 februarie. Nuclearelectrica administrează centrala nucleară de la Cernavodă, al cărei singur reactor funcțional produce circa 10% din totalul electricității din România.

2 milioane de euro pentru informarea fermierilor
Agenția Națională de Consultanță Agricolă (ANCA) alocă două milioane de lei pentru informarea fermierilor în 2007, aproape dublu față de anul precedent, principalele campanii de promovare fiind legate de metodologia de accesare a fondurilor europene și de bunele practici agricole. ANCA va realiza campanii de informare pentru fermieri în limita sumei de două milioane de lei, dintr-un buget total de 4,4 milioane de lei alocat pentru 2007. Principalele campanii programate pentru 2007 urmăresc informarea fermierilor cu privire la condițiile de accesare a fondurilor europene, fie că este vorba despre plăți directe pe suprafață, fie despre fonduri care se pot solicita pentru investiții agricole.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU