Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5201 > Economic Nr. 5201 de joi, 5 mai 2016  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 30

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Economic

Cer modificarea legii


Crescătorii de oi vor să reia protestele în stradă

Ei au mai multe nemulțumiri, printre care, reglementările privind pășunatul și numărul de cîini

articol de: Laurențiu Marinov
Crescătorii de oi vor să reia protestele în stradă
 

Crescătorii de oi se pregătesc să reia protestele în stradă, nemulțumiți că pro­blemele legate de perioada de pășunat și numărul de cîini de la stînă nu au fost încă rezolvate.  
"Sindicatul Național al Crescătorilor de Ovine și Caprine, afiliat la AGROSTAR,  ia în calcul reluarea protestelor, întrucît OUG 60/ 2015, ordonanță prin care se suspenda aplicarea prevederilor Legii vînătorii, respectiv literele c și k din aceasta, referitoare la perioada de pășunat și numărul de cîini, a încetat să mai producă efecte începînd cu data de 25.04.2016. Sindicatul Național al Crescătorilor de Ovine și Caprine din România își exprimă îngrijorarea față de faptul că, deși la protestul organizat în luna decembrie 2015 circa 8.000 de crescători de animale au obținut promisiuni că pro­ble­ma se va rezolva, în acest moment sîntem în aceeași situație", se arată într-un comunicat transmis de Federația AGOSTAR.

Ordonanța trebuia să devină lege

Nemulțumiții mai spun că, deși Legea vînătorii trebuia să sufere modificări importante, legate nu doar de prevederile ce privesc perioada de pășunat și de numărul de cîini pentru care a fost dată ordonanța care a expirat, ci și cu privire la dreptul de proprietate și despăgubiri acordate fermierilor, nimic nu este rezolvat.
Concret, Ordonanța de Urgență 60/2015 trebuia să devină lege. Proiectul de lege a fost pus în discuția Comisiei pentru agricultură din cadrul Camerei Deputaților în data de 26.04.2016, practic la o zi după ce Ordonanța de Urgență nu mai producea efecte. "Degeaba am participat împreună cu Federația AGROSTAR la diferite ședințe ale subcomisiei formate, nu s-a obținut nici un rezultat. Vom face tot ce ne stă în putință pentru a modifica această lege. Dacă va trebui să ieșim din nou în stradă, o vom face",  declară vicepreședintele Sindicatului Na­țional al Crescătorilor de Ovine și Caprine din România,  Horia Morușan.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU