Sansa Buzoiana > Arhiva > Nr. 5142 > Economic Nr. 5142 de miercuri, 10 februarie 2016  
 

Supliment saptamanal de fotbal, numarul 26

Vremea in


Cotidian 8 pagini,
se distribuie GRATUIT
numai împreuna cu
Sansa Buzoiana.
Suna NON-STOP la
0338 / 401.999


www.tipogruppress.ro
Economic

În parteneriat


Garanții pentru societățile și cooperativele agricole

Documentul se emite la solicitarea instituțiilor finanțatoare partenere, pentru finanțări aprobate

articol de: Laurențiu Marinov
Garanții pentru societățile și cooperativele agricole
 

Fondul Național de Garantare a Cre-ditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii va acorda în parteneriat cu CEC Bank garanții pentru societățile și cooperativele agricole, informează FNGCIMM. Astfel, societățile agricole  și cooperativele agricole care desfă oară activități economice vor completa beneficiarii tradiționali ai FNGCIMM, reprezentați de IMM-uri definite potrivit Legii nr. 346/14.07.2004, privind stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici  și mijlocii, cu modificările  și completările ulterioare. Potrivit Agerpres, garanția FNGCIMM este solicitată de bancă  și oferă mai multă libertate în alegerea finanțării unei afaceri viabile, la un preț  accesibil. FNGCIMM garantează maximum 80% din valoarea finanțărilor pe termen mediu  și lung de tipul cre­di­telor pentru investiții și pînă la 70% din valoarea finan­țărilor pe termen scurt pentru asigurarea capitalului de lucru sau din valoarea scrisorilor de garanție bancară. În funcție de solicitările primite din partea celorlalți finanțatori, FNGCIMM va încheia noi acte adiționale menite să diversifice categoriile de potențiali beneficiari.

Maximum 80% din valoarea împrumutului

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii este o instituție financiară nebancară, cu capital de risc, înființată în scopul faci­litării accesului IMM-urilor la finanțări, prin acordarea de garanții pentru instrumentele de finanțare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse.
FNGCIMM instrumen­tează programe guvernamentale destinate re­lan­sării economice, dezvoltării mediului de afaceri, precum  și creării  și susținerii de locuri de muncă, funcționînd ca o societate comercială pe acțiuni, cu acționar unic statul român, sub supravegherea prudențială a Băncii Naționale a României. Garanția FNGCIMM este de maximum 80% din valoarea împrumutului, fără a depăși suma de 2,5 milioane euro/beneficiar  și se emite la solicitarea instituțiilor finanțatoare partenere, pentru finanțări aprobate, pe baza analizei documentelor prezentate de către finanțator. În baza apartenenței sale la AECM (European Mutual Guarantee Association - asociație ce reunește peste 40 de fonduri de garantare  și contragarantare din 22 de  țări europene  și Turcia), FNGCIMM funcționează după reguli  și principii europene.

 

COMENTARII

Pentru acest articol nu s-a adaugat nici un comentariu inca.
Adauga un comentariu la acest articol

Presedinte:
Ion CRISTOIU
Director general:
Vlad PUFU